Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maksimalno smanjen oporavak

Medicinska revolucija u Zagrebu kod operacije prijeloma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački liječnici Miroslav Smerdelj i Ranko Bilić izveli su prvu operaciju zgloba po novoj europskoj metodi, nazvanoj MIROS, koja se može nazvati revolucionarnom.

Naime, osim što zahvat traje vrlo kratko, može se primijeniti kod većine prijeloma. Nakon operacije nema gipsa, nema longete, potrebe za bolovanjem. Zahvaljujući specijalnim žicama koje idu kroz kožu, između tetiva, krvnih žila i živaca sve do lakta, zglob je pokretan, a pacijent se normalnom životu vraća već drugi dan nakon operacije.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

>> Operacija koja liječi visoki tlak!

>> Umjetnim lećama vratili joj vid nakon 8 godina

‘Zahvaljujući tome, pacijent može odmah početi s fizikalnom terapijom i nema problema koje smo prije imali, da su nastajale velike kontrakture. Isto tako, mnogi pacijenti su imali krivo sraštavanje kostiju i zbog toga veći ili manji invaliditet’, ističe prof.dr.sc Ranko Bilić,a prvi pacijent Božidar Mikuš zadovoljan je s ishodom operacije.

‘Kad je injekcija popustila, već sam počeo polako rukom gibati. Boljelo me prvi dan poslije operacije, drugi je već bilo bolje, a sad je potpuno dobro’, istanuo je Mikuš, a dr. Bilić naglašava prednosti ove metode koja je primjenjiva i na druge prijelome, a ne samo one ručnog zgloba.

'Nema problema koje smo prije imali da su nastajale velike kontrakture što je vodilo do toga da mnogim pacijentima krivo sraštavaju kosti te zbog toga imaju veći ili manji invaliditet. Osim toga, kost će zarasti u idealnom položaju i to je velika prednost ove jednostavne metode', kaže Bilić čija je jedina želja tima je da metoda postane sastavnim dijelom hrvatske medicine. Na takav način smanjio bi se broj onih koji su zbog krivog srastanja morali prolaziti kroz teške operacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene