Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesec viroza

Prevrtljivo vrijeme napunilo ambulante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kašalj, grlobolja, povišena temperatura. Simptomi koje svi imamo barem jednom u godini. Prevrtljivo vrijeme napunilo je čekaonice ambulanta - u mjesecu smo viroza.

Budući da virozama pogoduje boravak u grupama, velik broj oboljelih su školska i vrtićka djeca. Liječnici kažu: preboljeti dvije do 6 viroza na godinu je normalno. Sve su češći pregledi u ambulantama. Doba viroza napunilo je čekaonice.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

'Simptomi se odnose na gornje dišne puteve, hunjavice sa sekrecijom iz nosa, kašljucanje i blago povišena temperatura, do 38,5', rekla je Vesna Potočki-Rukavina, liječnica opće medicine.

>> Pretjerivanje u cjepivima može biti štetno!

Potraju nekoliko dana, a uz tople napitke, prehranu pojačanu vitaminima i odmaranje, nestaju i bez posjeta liječniku. U principu, bez komplikacija. Rijetki su oni koji su se bakterijski komplicirali - s upalom sinusa ili pluća.

Boravak u zatvorenom, i to u grupama magnet je za viroze. Velik broj oboljelih upravo su školarci i vrtićka djeca. No, liječnici upozoravaju: nije svaka viroza poziv za posjet ambulanti i prepisivanje antibiotika. Preboljeti dvije do 6 viroza na godinu je normalno, kažu liječnici. A jačanje imuniteta prvi je korak do smanjenja tog broja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene