Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se vlasnik

VIDEO Najveća superjahta: Hoće li ovog ljeta posjetiti Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krajem proteklog tjedna morem je zaplovila dosad najveća jahta. Duga je 180 metara, visoka 21 metar, a o vlasniku se zasad samo nagađa.

U samo četiri godine superjahta 'Azzam' nastala je od ideje do za plovidbu spremnog broda. Za njezinu uzgradnju zaslužna je tvrtka Lürssen Yachts iz Bremena u Njemačkoj. Azzam je čak 17 metara duži od prijašnje najveće superjahte 'Eclipse', čiji je vlasnik Roman Abramovič, ruski milijarder i vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea.

Pročitajte i ovo Roman Abramovič (Foto: AFP) POSTOJI JOŠ JEDNA TEORIJA Roman Abramovič imao simptome trovanja: "Izgubio je vid na nekoliko sati, a on i Ukrajinci liječili su se u Turskoj" Slika nije dostupna STROGE SANKCIJE Washington objavio crnu listu ruskih aviona, na popisu je i Abramovičev: Ne smiju se više opskrbljivati gorivom, održavati popravljati...

>> VIDEO Ovu je jahtu dizajnirao Steve Jobs!

Iako je naručitelj nepoznat, strani mediji pišu kako se vjerojatno radi o članu saudijske kraljevske obitelji. 'Njegove upute bile su da se napravi jahta, inovativnim i bezvremenskim dizajnom, koja bi mogla brzo putovati u toplim i plitkim vodama, istovremeno pružajućiluksuzan i sofiticiran smještaj gostima', pojasnio je inženjer Mubarak Saad al Ahbabi, a prenosi superyahts.com.

Azzam ima 94.000 konjskih snaga, koje crpi iz dva benzinska i dva dizel motora, a maksimalna brzina joj je 34,5 kmh, odnosno 30 čvorova, što je čini jednom od najbržih jahti u svijetu. Da bi normalno funkcionirala potrebna joj je posada od 50 članova. Koliko može primiti gostiju, nije poznato.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene