Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćno!

Mladenka u suzama: Dirljivi svadbeni ples postao viralni hit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda se haka kroz povijest uglavnom izvodila kako bi se prestrašilo neprijatelje, ovoga je puta upriličena kao izraz ljubavi i poštovanja.

Novozelanđani Aaliyah i Benjamin Armstrong uplovili su prije tjedan dana u Aucklandu u bračne vode, pa već postali nadaleko poznati jer je prizor s njihovog vjenčanja u petak postao viralni hit.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIZ UPUTA Kako organizirati svadbu u vrijeme korone: HZJZ objavio detaljne preporuke za održavanje svadbenih svečanosti Slika nije dostupna Snimka hit na internetu Umjesto s mladoženjom prvi ples otplesala s ocem. I to kako...

Naime, bračnom su paru njegova obitelj, kumovi, djeveri i gosti iskazali poštovanje tako što su izveli čuvenu haku, a što je kod Aaliyah izazvalo toliko emocija da nije mogla suspregnuti suze.

Pogledajte kako se pravi vojnici rastaju od palih kolega

Za one koji eventualno to ne znaju, pojasnimo da je haka tradicionalni ratni poklič, ples ili izazov Maora, te da su je posljednjih desetljeća popularizirali novozelandski ragbijaši koji je izvode uoči svake utakmice.

Premda su haku izvorno priređivali ratnici prije bitaka kako bi naglasili svoju snagu i zastrašili protivnike, danas se koristi u mnoge svrhe, kako kada se nešto slavi, tako i kada se tuguje (haku smo nedavno mogli vidjeti i na ispraćaju legendarnog i iznenada preminulog ragbijaša Jonaha Lomua. op.a.). 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene