Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hm, hm

Alkohol i cigarete ne smanjuju potenciju kod muškaraca. Ali OVO - da!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumacija marihuane utječe na spermu te udvostručuje mogućnost neplodnosti kod muškaraca, pokazalo je istraživanje.

Najopsežnija studija o utjecaju životnog stila na plodnost kod muškaraca pokazuje kako je upravo kanabis, tj. marihuana, pogubna za spermije te kako česta konzumacija ove droge izaziva neplodnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Upravo droga, prije svega konzumacija marihuane utječe na spermu te udvostručuje mogućnost neplodnosti kod muškaraca. Prema istraživanju provedenom nad 2249 muškarca, ova laka droga udvostručuje šanse onima mlađim od 30 godina da stvaraju abnormalnu spermu.

Šokantno otkriće: Pasta za zube i sapun utječu na plodnost kod muškaraca!

Stručnjaci sa sveučilišta Sheffield i Manchester su otkili kako jedino pušenje marihuane ima negativan utjecaj na spermu od svih analiziranih elemenata koji spadaju u elemente modernog životnog stila, što odbacuje sve do sada objavljene studije o štetnom utjecaju alkohola, duhana ali i uske odjeće.

Muškarci koji piju alkohol, puše cigatete ili pak često nose usku odjeću, takvim načinom života ne smanjuju plodnost, navodi se u istraživanju. Jedini element, koji spada pod elemente modernog životnog stila, koji stvara ozbiljnu štetu, što se plodnosti tiče, je marihuana.

Sličan učinak na stvaranje abnormalne sperme imaju i ljetni mjeseci. Iako stručnjaci smatraju da za to nije odgovorna vrućina već dužina dana koja utječe na hormonalne promjene.

Znanstvenici vjeruju kako su mlađi muškarci pogođeniji negativnim učincima marihuane jednostavno zato što konzumiraju veće količine. Točan razlog zašto kanabis utječe na produkciju sperme nije utvrđen.

Godinama prodavao spermu: Šokirao se kada je doznao da ima 34 djece!

Vođa studije objavljene u znanstvenom časopisu Human Reproduction, dr. Allan Pacey, kazao je kako bi oni koji učestalo puše travu morali prestati to činiti ako žele postati roditelji i to najmanje tri mjeseca prije.

Isto tako, studija otkriva kako suzdržavanje od seksualnih aktivnosti više od šest dana poboljšava kvalitetu sperme. Prema istraživačima za održavanje kvalitetne sperme seks bi trebalo konzumirati najviše tri puta na tjedan. Svakodnevni seks smanjuje kvalitetu sperme, navode u istraživanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene