Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S energijom se gubi moral

Kada ne lažemo? Ako želite biti iskreni obavite razgovor do ručka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači su došli do rezultata koji bi bas mogli natjerati da se ranije dižete. Pogotovo ako želite obaviti neki iskren razgovor.

Istraživači s Harvarda i sveučilišta u Utahu su došli do rezultata koji će vas možda natjerati da se budite malo ranije. Tvrde da se, kako dan odmiče, sve teže odupiremo mogućnosti da lažemo. Do ručka smo najiskreniji i najetičniji,

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci? Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti

Jutarnju iskrenost i moralnost testirali su na 327 muškaraca i žena koji su rješavali niz testova, piše Daily Mail. U jednom od njih zamoljeni su da riješe matematičke probleme te onda izvijeste koliko su ih riješili točno. Za svaki točan odgovor dobivali su naknadu. Ono što nisu znali je da je neke probleme bilo nemoguće riješiti, zbog čega su istražitelji lako mogli provjeriti kada lažu.

Evo zašto je laganje opasno!

Lagali su više u popodnevnim nego u jutarnjim satima. Ovisno o testovima, ljudi su od 20 do 50 posto bili skloniji lažima nakon ručka.

Stručnjaci vjeruju da smo moralniji kroz jutro jer tada imamo više energije, koja tijekom dana opada.

U drugom testu, popodnevni sudionici bili su dva i pol puta skloniji laganju od jutarnjih. I ovaj put za malu financijsku dobit govorili su koliko točaka vide na zaslonu računala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene