U restoranu The Rite Spot tvrde kako je krajem 20-ih godina prošlog stoljeća mladom kuharu Lionelu Sternbergeru slučajno pregorjela jedna strana pljeskavice koju je pripremao. 'Umjesto da je pljeskavicu bacio u smeće, jednostavnu ju je preokrenuo i na nju stavio velik komad sira kako bi prikrio svoju grešku, te je takvo jelo poslužio gostu koji se oduševio', rekao je Paul Little iz trgovačke komore Pasadene.
Pročitajte i ovo
bijeli istarski tartuf
Nekad su ga jele svinje, a sada košta više od 5000 eura: "Kažu da se to u 30 godina nije dogodilo"
Ministarstvo poljoprivrede
U raviolima s istarskim tartufima pronađeno staklo, povlače se s tržišta
Iz tog razloga cijela Pasadena ovaj tjedan slavi u čast cheeseburgera, piše Daily Mail.
U posljednjih devedeset godina, ovo popularno jelo je doživjelo mnogo izdanja, a jedno od najpoznatijih je najskuplji njujorški cheeseburger kojeg je 2008. godine predstavio restoran The Wall Street Burger Shoppe. Ovaj sendvič za koji ćete izdvojiti 175 $ sastoji se od peciva posipanog listićima zlata, pljeskavice od skupocjene Kobe govedine, crnih tartufa, divljih gljiva, švicarskog gruyere sira i pečenih guščjih jetra.
Ukoliko mislite da je ova verzija cheeseburgera pretjerana, možda Vam se svidi sendvič koji je osmislio vlasnik jednog restorana u Teksasu. Na njegovom meniju se, između ostalog, nalazi i cheeseburger s pohanim sladoledom i cheeseburger s palačinkom. Koliko god se to nama činilo bizarnim, vlasnik ovog restorana je siguran u uspjeh svojih 'kreativnih' jela.