Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan jer je jedinstven

VIDEO: Sa 70 cm najmanji je čovjek na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titulu najmanjeg čovjeka na svijetu s ponosom nosi 24-godišnji Kolumbijac, koji je visok svega 70 centimetara.

Edward Nino Hernandez teži samo 10 kilograma. Nedavno je i službeno proglašen najnižim živućim čovjekom na svijetu u Guinnessovoj knjizi rekorda. 'Od svoje druge godine nije narastao ni centimetra. Liječnici nam nikada nisu objasnili zašto ne raste', rekla je njegova majka Noemi Hernandez.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar Odron u Kolumbiji operacija spašavanja VIDEO Snimljen stravičan trenutak: Odronila se planina, gomila blata i kamenja zatrpala automobile, među mrtvima i djeca

Kod rođenja Edward je težio 1,5 kilograma i bio je dug 38 centimetara. Liječnici su ga proučavali do treće godine, ali onda su izgubili interes, piše Telegraph. 'Sretan sam jer sam jedinstven', rekao je Edward.

Nekoliko je puta morao ponavljati razrede u školi, a onda se ispisao, no unatoč tome, on je izrazito društvena osoba. Najdraža igra mu je domino, a voli i putovati, iako nikad nije bio izvan Kolumbije.

>> U 21. godini umro najmanji čovjek na svijetu

Edward ima i curu, 18-godišnju Fanny, koja je visoka 1,5 metara. Titulu najniže osobe preuzeo je od Kineza He Pingpinga, koji je umro 13. ožujka. No, neće je dugo držati, jer 14. listopada Nepalac Khagendra Thapa Magar, najniži teenager, navršava 18 godina, a on je visok svega 56 centimetara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene