Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred oceana

VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare

Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4
Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Screenshot
Aktualno Galerija Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 1 Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 1 Foto: Screenshot Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 2 Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 2 Foto: Screenshot Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 3 Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 3 Foto: Screenshot +0 Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Galerija 1/4 >>
Kolumbijska mornarica je presrela podmornicu s kokainom vrijednim 27 milijuna dolara.

Kolumbijska mornarica u nedjelju je u Tihom oceanu presrela 15 metara podmornicu u kojoj se nalazilo 795 kilograma kokaina. Radi se o prvom presretanju podmornice s drogom ove godine, a ova je na bila na putu za Srednju Ameriku, izvijestili su kolumbijski dužnosnici.

Mornarica je objavila video operacije zapljene na kojem se vidi da policajac reže pakete i pregledava njihov sadržaj. Zaplijenjeni kokain bio je vrijedan oko 27 milijuna dolara i koji je u više desetaka paketa bio skriven unutar različitih odjeljaka plovila.

U akciji su uhićene tri osobe koje su upravljale podmornicom, a osumnjičeni i droga prevezeni su u lučki grad Buenaventura u Kolumbiji. Zasad nisu objavljene informacije o osumnjičenima, izvijestio je CBS.

Podmornice su popularne među trgovcima drogom jer se njima može izbjeći obalna straža. Međutim, one nikada ne zarone u potpunosti pod vodu i često ih se uhvati u kolumbijskim vodama dok idu prema SAD-u ili Europi.

Kolumbijska mornarica prošle je godine presrela ukupno 20 takvih podmornica i u njima je zaplijenjeno 30 tona kokaina i više od pet tona marihuane.

Kolumbijska mornarica priopćila je da će nastaviti raspoređivati sve svoje logističke i operativne sposobnosti da bi se suprotstavila krijumčarima droge koji čine zločine u kolumbijskom Pacifiku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene