Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro prijevoz budućnosti?

Vakuumskim tubama oko svijeta za samo šest sati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da ulazite u podzemnu željeznicu ujutro u Londonu i za 45 minuta dođete u svoj ured u New Yorku.

Ukoliko zaživi Tuba prijevoz, javni prijevoz budućnosti, ovakve stvari bit će moguće, piše Daily Mail. Radi se o prijevozu na vakuum, za koji konstruktori kažu da je jeftiniji, sigurniji i mirniji od vlakova i aviona. Vakumske tube sadržavaju šest sjedala i dosežu brzinu od 6 500 km/h, koristeći pri tome znatno manje energije od konvencionalnog prijevoza.

Pročitajte i ovo Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak Ilustracija Traže ga Obrtniku trebao prevesti bakar i lim vrijedan 443 tisuće eura, materijal nikad nije dovezao

Iz New Yorka do Kine za dva sata

Putnicima će trebati svega 45 minuta da iz New Yorka stignu u Los Angeles, iz New Yorka do Kine trebat će dva sata, a krug oko cijelog svijeta trajat će samo šest sati.

Dizajneri vakuumskih tuba tvrde da njihov sistem prijevoza može pedeset puta biti učinkovitiji od vlaka ili električnog automobila zbog način na koji reže zrak. 

Konstruktori kažu da će ovaj način prijevoza biti jeftiniji za gradnju, da će troškovi iznositi samo četvrtinu troškova koji su potrebni za gradnju. Također, tvrde da će unatoč velikim brzinama vakuumske tube, putnici biti podvrgnuti minimalnim G silama, iako sa strane fizike nije objašnjeno kako.Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene