Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fascinantno

Pogledajte ovaj lik na Marsu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-in HiRISE na površini Marsa snimio je slonovu glavu. Naravno, radi se o sasušenoj lavi koja je na površini crvenog planeta stvorila sliku oka, surle i uha slona.

Fotografija je snimljena 19. ožujka a snimio ju je NASA-in HiRISE (The High Resolution Imaging Science Experiment), najmoćnija kamera koju su Zemljani ikad poslali na drugi planet. Objavljena je početkom travnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stroga regulacija Ako piješ, ne jaši: Slonovi dobivaju osobne iskaznice, kraće radno vrijeme... Slika nije dostupna ne mogu ga se riješiti Slon srušio kuhinjski zid i napravio si "drive-through" prozor na obiteljskoj kući: "Opet je došao kuhati"

>> Što je to iznad Marsa?!

'Ovo je dobar primjer fenomena 'pareidolija', kada vidimo stvari (poput životinja) koje ustvari nisu na tom mjestu', napisao je na HiRISE-ovoj internetskoj stranici planetarni geolog Alfred McEwen sa Sveučilišta u Arizoni.

Prastari trag iluzije slona na Marsu nalazi se u regiji nazvanoj Elysium Planitia, najmlađoj od regija na Marsu koje je poplavila lava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene