Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastavili knjižicu

Pirati predstavili alternativu ACTA-i, SOPA-i, PIPA-i i CISPA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna piratska stranka predstavila je Europskom parlamentu alternativu zakonima poput ACTA-e, SOPA-e, CISPA-e i PIPA-e.

Umjesto same kritike Europskom parlamentu su dali i konstruktivne prijedloge sastavljene u knjižici 'The Case For Copyright Reform'. Glavne točke prijedloga reforme autorskih prava Piratske stranke su legalno dijeljenje podataka, kraće vrijeme komercijalnog monopola na autorsko pravo i ukidanje sustava digitalnih restrikcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pirati na izborima U Srbiji osniva se 'Piratska stranka' Slika nije dostupna Tužba protiv Googlea! Glazbene organizacije pripremaju novi udar na pirate?

>> Ugrožena privatnost: Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao CISPA-u!

Smatraju da je to konstruktivna alternativa kontroverznom sporazumu ACTA, kao i kriminlaizaciji cijele populacije mladih. Cijelu knjižicu s prijedlozima Piratske stranke možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, zastupnici Predstavničkog doma u američkom Kongresu izglasali su kontroverzni zakon CISPA. CISPA je po mnogočemu kontroverzna, a najveći broj kritičara smatra da će se ovaj zakon iskoristiti za špijuniranje internetskih korisnika i dijeljenje njihovih osobnih informacija između privatnih kompanija i vladinih civilnih i vojnih agencija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene