Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže poznata novinarka

'Novo poglavlje digitalnog novinarstva': Marissa dobiva pojačanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katie Couric pridružila se Marissi Mayer u Yahoou u kojem će voditi intervjue na Yahoo Newsu

Marissa Mayer pohvalila se kako je Yahoo napravio veliki korak prema 'novom poglavlju digitalnog novinarstva' dovođenjem poznate novinarke i TV voditeljice Katie Couric. Ona će napustiti ABC (iako će nastaviti voditi svoj talk show Katie) te će u Yahoou postati 'globalna voditeljica', odnosno bit će zadužena za javljanja uživo prilikom velikih događaja i vođenje intervjua koji će se objavljivati na Yahooovoj internetskoj stranici.

Veliko priznanje: NADMAŠILA i Zuckerberga!

'Zahvaljujući njenom iskustvu, intelektu i karizmi ona je savršen izbor za voditeljicu Yahoo Newsa i Yahoo Networka', komentirala je Marissa Mayer dolazak Katie Couric u njenu kompaniju. Prelazak Couric u Yahoo iznimno je značajan i na najbolji način pokazuje promjene u medijskoj industriji u kojoj internet preuzima sve veću važnost i u kojoj su ranije u potpunosti dominirali televizija i tiskani mediji, a na Huffington Postu napominju kako je riječ o jednoj od 'najvećih tranzicija u posljednje vrijeme'. Novinari s ovog portala kažu kako je njen prelazak u online medije, nakon što je dosegnula vrhunac kao TV novinarka i voditeljica, velika stvar za cijelu industriju.

NAPUSTILA MODNO CARSTVO: Najplaćenija izvršna direktorica stiže u Apple!

'Jako sam uzbuđena što ću biti dio vodeće kompanije na području sadržaja i tehnologije', napisala je Couric u službenoj objavi za javnosti i dodala da će joj posao u Yahoou omogućiti eksperimentiranje s novim stvarima u online formatu. Na stranici All Things D kažu da Marissa Mayer kao ključne faktore za budući rast i širenje Yahooa vidi mobilno tržište te je već poduzela brojne poteze kako bi poboljšala Yahooovu situaciju na ovom tržište te upravo online video, u čijem bi razvoju veliku ulogu trebala imati Couric.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene