Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednica Tima Cooka?

NAPUSTILA MODNO CARSTVO: Najplaćenija izvršna direktorica stiže u Apple!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Ahrendts sljedeće godine postat će šefica maloprodaje i online trgovine u Appleu, a neki je već vide i kao moguću nasljednicu Tima Cooka.

Iz Applea su objavili da će od sredine sljedeće godine čelno mjesto maloprodaje i online trgovine zauzeti trenutna izvršna direktorica Burberrya Angela Ahrendts koja bi Cookovoj kompaniji trebala pomoći u daljnjem širenju poslovanja. Na čelu maloprodaje do listopada prošle godine bio je John Browett koji je otišao iz kompanije nakon samo devet mjeseci, a nakon duge potrage u Appleu su se odlučili upravo za Ahrendts koja je u prošlosti postigla velike uspjehe na kineskom tržištu te se čini idealnom osobom za ovaj posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suradnja Vlade i IT sektora Obama se sastaje s 15 svjetskih tehnologijskih lidera Slika nije dostupna Facebook protiv Yahooa Facebook je pokušao stopirati Yahooovu kupovinu Tumblra!

VIDEO Poput svemirskog broda: Ovo je NOVO Appleovo sjedište!

Na CNN-u napominju kako je Apple do sada imao velikih problema s poslovanjem u Kini i malim udjelom na smartphone tržištu, a čini se da povećanju udjela neće pomoći niti iPhone 5C, koji je jeftiniji, ali ne i jeftin tako da je potražnja za ovim telefonom u Kini razočaravajuća. Te bi probleme trebala riješiti najplaćenija izvršna direktorica u Velikoj Britaniji (prošle je godine zaradila 27 milijuna dolara) koja će, nakon prelaska u Apple, uz Sheryl Sandberg iz Facebooka i Marissu Mayer iz Yahooa postati jedna od direktorica s najvećom ulogom u velikim tehnološkim kompanijama.

Angela Ahrendts u Apple stiže iz britanske modne kompanije Burberry s kojom upravlja od 2006. godine te je od tada vrijednost ove kompanije narasla s 2,1 na čak 7 milijardi funti. Za uspon ovog branda i pogotovo njegovo širenje na azijska tržišta najzaslužnija je upravo Ahrendts koja je iskoristila sve mogućnosti digitalnih i društvenih medija kako bi luksuznu modu približila tržištima u razvoju puno brže u odnosu na konkurentske kompanije.

'Ovo je pametan potez Applea', komentirao je njen odabir tržišni analitičar iz ETX Capitala Ishaq Siddiqi koji smatra da Ahrendts poznaje tržišta u razvoju puno bolje od većine direktora te je upravo razlog zbog kojeg ju je Tim Cook imenovao šeficom maloprodaje i online trgovina.

Ovo je ključno razdoblje za nasljednika Stevea Jobsa!

Koliko investitori vjeruju Angeli najbolje pokazuje podatak da je, nakon objave njenog prelaska u Apple, cijena dionica ove kompanije porasla, dok je cijena Burberrya izgubila na vrijednosti četiri posto.

Također, na Business Insideru kažu kako neki analitičari smatraju kako je ona idealna za mjesto izvršne direktorice Applea te bi, kada jednom Tim Cook napusti vodeće mjesto u kompaniji, upravo Ahrendts mogla biti glavna kandidatkinja za mjesto izvršne direktorice i nasljednica Stevea Jobsa i Tima Cooka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene