Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan slučaj u SAD-u

Žena pala u nacionalnom parku s visine od 150 metara: Njezin je partner spašen, njoj nije bilo pomoći

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Slobodno penjanje zarazno je u najboljem mogućem smislu, no može biti vrlo opasno. Druga strana te sportske aktivnosti pokazala se u krajnje tragičnom ishodu prošloga vikenda u američkom Nacionalnom parku Rocky Mountain. Jedna je žena poginula.

Nakon pada s oko 150 metara visine umrla je 26-godišnja žena iz Bouldera u Coloradu.

Ona se u nedjelju slobodno penjala na stijenu u američkom Nacionalnom parku Rocky Mountain, priopćio je Park, koji je izvijestio o njezinoj smrti.

Čuvare Parka nazvao je njezin 27-godišnji suputnik i prijavio pad sa stijene Blitzen na planini Ypsilon, objavila je u ponedjeljak Služba nacionalnog parka.

Slobodno penjanje, odnosno penjanje po stijenama rizična je alpinistička metoda u kojoj se alpinisti penju bez užadi, pomoći ili sigurnosne opreme, što znači da su nezaštićeni u slučaju pada.

Pročitajte i ovo Nevrijeme pogodilo Zagreb Ekipe na terenu FOTO/VIDEO Kaos u Zagrebu i okolici: U centru pao dio ograde na prolaznicu, zastoji po cestama, vatrogasci zatrpani pozivima

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je snimljeno VIDEO Pri slijetanju izgubio kontrolu i izletio s piste pa se zabio u metalnu ogradu, dijelovi letjeli na sve strane

Članovi tima za potragu i spašavanje stigli su u nedjelju navečer do neozlijeđenog partnera i helikopterom ga prevezli u drugi dio parka, piše CNN.

Tijelo nesretne žene, čiji identitet nije javno obznanjen, prevezeno je helikopterom u pristupačnije područje i prebačeno u ured medicinskog vještaka koji će utvrditi uzrok smrti.

Ovo je drugi prijavljeni smrtni slučaj u Nacionalnom parku Rocky Mountain ovog mjeseca. Prošloga tjedna umro je 25-godišnji muškarac nakon što je pao i bio povučen pod vodu u parku West Creek Falls.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene