Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnje aktivista

Zemlja užasa: 'Masovni pokolj' u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska i paravojne postrojbe ubile su više od 200 ljudi, uglavnom civila, u četvrtak u jednom selu u pobunjenoj pokrajini Hami, kazali su oporbeni aktivisti.

Ako bude neovisno potvrđen, bio bi to najveći pojedinačni pokolj tijekom 16 mjeseci sukoba u kojemu sirijski pobunjenici pokušavaju svrgnuti autoritarnog predsjednika Bašara al-Asada, dok su istodobno diplomatski napori za mirno rješavanje krize ugroženi zbog nesuglasica između velikih sila.

Revolucionarno vijeće Hame priopćilo je za Reuters da je sunitsko selo Taramseh napadnuto vojnim helikopterima i tenkovima, te da su zatim provladine paravojne postrojbe alavita upale u selo i počinile pokolj.

"Više od 220 ljudi ubijeno je danas u Taramsehu. Oni su ubijeni u bombardiranju tenkova i helikoptera, topničkim granatama i skupnim pogubljenjima", objavila je oporbena skupina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Veleposlanik Sirije u Iraku prešao na stranu pobunjenika

Sirijska državna televizija objavila je da su u borbama u Taramsehu ubijena tri pripadnika sigurnosnih snaga, te je optužila "naoružane terorističke skupine" za masakr počinjen u selu.

Ta suprotstavljena izvješća zasad ne mogu biti neovisno provjerena. Alaviti su manjinska muslimanska sekta bliska šijitima. U pobuni protiv Asadova režima uglavnom sudjeluju sunitski muslimani. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene