Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sushi terorizam"

VIDEO Student polizao bočicu soja umaka pa je vratio među posuđe: Dočekala ga tužba vrtoglavog iznosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lanac sushi proizvoda tužio je srednjoškolca za 67 milijuna jena (480.000 dolara) nakon što se proiširila snimka na društvenim mrežama, a koja prikazuje kako liže prst i zatim dodiruje tanjur sa sushijem na pokretnoj traci.

Akindo Sushiro, koji vodi lanac restorana Sushiro, tvrdi da je pretrpio nagli pad broja kupaca nakon što je snimka srednjoškolca koji je polizao prst, a zatim dodirnuo tanjur postala viralna, prema japanskoj televiziji NHK.

Na snimci se vidi kako student liže bocu soja umaka i šalicu koju je zatim vratio na zajedničku hrpu. Sushiro je podnio tužbu Okružnom sudu u Osaki. Tvrdi da je izgubio oko 16 milijardi jena (115 milijuna dolara) nakon objavljivanja videa zbog pada kupaca i pada dionica svoje matične kompanije, izvijestio je NHK.

Kratki video se dijelio u Japanu, nakon što je postavljen u siječnju. Bio je jedan u nizu sličnih videozapisa, uključujući i neke od Sushirovih konkurenata, koji su pomogli u stvaranju pojma "sushi terorizam".

Pročitajte i ovo Mario Banožić Sukob interesa Sud je potvrdio: Banožić je prekršio zakon kada si je dodijelio stan u Zagrebu

NHK je rekao da je pravni savjetnik studenta pisao sudu u svibnju tražeći da odbaci tužbu. Rečeno je da je student priznao čin i kaje se zbog svojih postupaka, ali je dodano i da nema dokaza o vezi između njegovih postupaka i pada broja kupaca u lancu sushija. Sugerirao je da bi pad broja kupaca mogao biti posljedica konkurencije u industriji, izvijestio je NHK.

Sushiro je rekao za CNN da neće iznijeti pojedinosti o slučaju jer je u tijeku sudski postupak.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene