Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte VIDEO

Snimka iz središta TORNADA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica lovaca na oluje posebno su modificiranim vozilom ušli u samo središte opasnog tornada u Kansasu. Nastalo je gotovo potpuno zamračenje, a zvukovi koje je oluja proizvodila bili su zastrašujući.

Dok se u Oklahomi zbrajaju štete od razornog i smrtonosnog tornada, koji je prošlog tjedna u gradiću Mooreu ubio 24, a ranio više stotina osoba, iz Kansasa stižu snimke novog zapanjujućeg zračnog vrtloga.

Pročitajte i ovo Tornado diže kuću u zrak Strašna oluja VIDEO Prizor koji ledi krv u žilama: Snažan tornado podignuo cijelu kuću u zrak Ilustracija Jedna osoba u bolnici VIDEO Šokantna snimka tornada u mediteranskom gradu: Vjetar je nosio sve pred sobom, četvero ljudi ozlijeđeno

Dvojica su 'lovaca na oluje' u posebno opremljenom vozilu, tzv. presretaču tornada, doslovce ušli u opasnu pijavicu i snimili kako izgleda u njezinom samom središtu.

>> VIDEO Snimljen 'nuklearni' tornado u Rusiji

Vjetar je dosezao brzinu od preko 280 kilometara na sat, a zvukovi koje je oluja proizvodila bili su zaglušujući i zastrašujući.

Presretač tornada je modificirana verzija vozila Dodge Ram 3500, ima šest kotača, masu od gotovo sedam tona, a tijekom naleta oluje u zemlju ukapa nekoliko poluga na dubinu od jednog metra koje pridržavaju vozilo na mjestu, kako ga vjetar ne bi odnio.

Tijekom posljednje avanture vjetar je razbio jedno od stakala, ali lovci na oluje Brandon Ivey i Sean Casey prošli su bez ikakvih ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene