Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo joj suđenje

VIDEO Je li ova brazilska liječnica najgori serijski ubojica u povijesti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica jedne brazilske bolnice optužena je za smrt najmanje sedmero, a sumnjiči je se za smrt još oko 300 pacijenata, kojima je uz pomoć osoblja prekidala dovod kisika.

Zaboravite na Jacka Trbosjeka, Teda Bundyja i ostale poznate serijske ubojice. Prema informacijama koje stižu iz Brazila, sve bi ih mogla zasjeniti jedna liječnica, koja je zasad optužena za ubojstvo sedmero svojih pacijenata, a pod istragom je zbog smrti još najmanje 300 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Ravnateljica bolnice u gradu Curitibi Virginia Soares de Souza je, prema optužnici, teško bolesnim pacijentima priključenima na aparate prekidala dovod kisika ili bi im u krv ubrizgavala smrtonosne doze preparata za opuštanje mišića. Motivi zasad nisu jasni.

>> Tinejdžer-ubojica u sudnici šokirao obitelji svojih žrtava!

Kako javlja Guardian, uhićena je još prošlog mjeseca zajedno s troje drugih liječnika i jednom medicinskom sestrom, koji su optuženi kao sudionici. Upravo joj je počelo suđenje za sedam ubojstava, no ona tvrdi da nije kriva.

Šef posebnog istražiteljskog tima brazilskog ministarstva zdravstva Mario Lobato kaže da ima čvrste dokaze o ubojstvu još 20 pacijenata, a da ozbiljne sumnje postoje u još gotovo 300 slučajeva. 'Svi su pacijenti primali isti preparat nakon kojega su umrli', rekao je Lobato i dodao da su neki od njih bili pri svijesti dok ih je ravnateljica de Souza ubijala.

Prva dojava da se u Curitibi događa nešto zlo stigla je na adresu brazilskog pučkog pravobranitelja još prije godinu dana, nakon čega je pokrenuta opsežna istraga. Javnost u Brazilu reagirala je gnjevno zbog, prema njihovom sudu, sporog rada policije. Dodatnu sol na ranu bacila je prošlotjedna sudska odluka da de Souza i suučesnici do okončanja postupka budu pušteni na slobodu.

Odvjetnik optužene liječnice Elias Mattar Assad obećava da će, kada dođe na red iznošenje obrane, dokazati da je svaki de Souzin postupak bio u potpunosti medicinski opravdan.

U slučaju da se potvrdi de Souzina odgovornost za smrt svih 300-tinjak pacijenata, službeno će se popeti na vrh ljestvice serijskih ubojica po broju žrtava. Trenutno neslavni rekord drži britanski liječnik Harold Shipman, koji je 2004. godine osuđen zbog ubojstva 15 pacijenata, a smatra ga se odgovornim za smrt još barem 260 drugih osoba.

U priloženom videu možete vidjeti snimku optužene liječnice nakon što ju je sud odlučio privremeno osloboditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene