Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaželjela mu sreću

Oproštaj uz buket cvijeća: Olaf Scholz prisegnuo za novog kancelara, Angela Merkel oprostila se emotivnom porukom…

Aktualno Galerija Angela Merkel - 1 Angela Merkel - 1 Foto: DNEVNIK.hr Angela Merkel - 8 Angela Merkel - 8 Foto: DNEVNIK.hr Angela Merkel - 5 Angela Merkel - 5 Foto: DNEVNIK.hr Angela Merkel - 6 Angela Merkel - 6 Foto: DNEVNIK.hr +7 Angela Merkel - 7 Galerija 1/12 >>
Uz buket cvijeća koji joj je poklonio nasljednik, Angela Merkel oprostila se od kancelarske funkcije. Socijaldemokrat Olaf Scholz, prisegnuo je u parlamentu i postao njemački kancelar.

Njemačkom će upravljati kao prvi čovjek koalicije koju čine socijaldemokrati, zeleni i liberali. Dolaskom Scholza, nakon 16 godina na kancelarskoj dužnosti, Angela Merkel odlazi u mirovinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema pravila Njemački parlament glasao o zakonu za regulaciju pomoći pri samoubojstvu: Odbačena oba prijedloga Slika nije dostupna U ŠEST TOČAKA Sve što trebate znati o važnim izborima koji su jučer okončani u Njemačkoj

"Kada ga prihvatite s radošću, to je možda i jedan od najljepših poslova koji postoje, preuzeti odgovornost za ovu zemlju. Od srca Vam želim svu sreću na ovoj poziciji i uvijek sretnu ruku za našu zemlju“, poručila je na oproštaju svom nasljedniku Angela Merkel.

"Vjerujem da je nešto vrlo posebno biti kancelar ove Republike. To je veliki izazov i jako sam zahvalan što su mi građani ove zemlje i njemački Bundestag dali ovaj zadatak", zaključio je Scholz.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene