Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo sirova hrana

Veganka umrla od gladi i iscrpljenosti: Bila je samo na egzotičnom voću, klicama sjemenki suncokreta i sokovima

Zhanna Samsonova
Zhanna Samsonova Instagram/rawveganfoodchef
Aktualno Galerija Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova Foto: Instagram/rawveganfoodchef Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova Foto: Instagram/rawveganfoodchef Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova Foto: Instagram/rawveganfoodchef Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova Foto: Instagram/rawveganfoodchef +1 Zhanna Samsonova Galerija 1/6 >>
Zhanna, na internetu poznata kao Zhanna D'Art, preminula je od infekcije slične koleri pogoršane iscrpljenošću tijela veganskom prehranom, rekla je njezina majka.

Influencerica koja promovira sirovu vegansku hranu navodno je preminula od gladi i iscrpljenosti.

Zhanna Samsonova (40), porijeklom iz Rusije, živjela je u jugoistočnoj Aziji i posljednjih pet godina hranila se isključivo sirovom veganskom hranom koja se sastojala od voća, klica sjemenki suncokreta, voćnih frapea i sokova.

No, prema riječima njezinih prijatelja, Zhannine su prehrambene navike u posljednjih nekoliko mjeseci postale zabrinjavajuće restriktivne, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Toplinski val - 2 Savjet nutricionista Stiže toplinski val: Otkrivamo koje su tri namirnice zlata vrijedne za vrijeme vrućina

Zhanna, na internetu poznata kao Zhanna D'Art, preminula je 21. srpnja od infekcije slične koleri pogoršane iscrpljenošću tijela veganskom prehranom, rekla je njezina majka Vera Samsonova ruskim novinama Večernjaja Kazan.

Službeni uzrok smrti još nije utvrđen jer njezina obitelj pokušava vratiti Zhannino tijelo u Rusiju.

Pročitajte i ovo Poskupljuje hrana, ilustracija - 3 Nezdrava hrana Zbog rasta cijena mijenjaju se prehrambene navike Hrvata: Jednu vrstu namirnice počeli su ignorirati

Vera nije odobravala kćerin ekstremni način prehrane i pokušala ju je uvjeriti da uvede uravnoteženije prehrambene navike, no ona je to odbila.

Govoreći za Newsflash, anonimni Zhannin prijatelj rekao je kako su prije nekoliko mjeseci vidjeli Zhannu na Šri Lanki i kako je izgledala iscrpljeno.

Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova (Foto: Instagram/rawveganfoodchef)

"Poslali su je kući na liječenje. Međutim, opet je pobjegla. Kad sam je vidio na Phuketu, bio sam užasnut", rekao je.

"Živio sam kat iznad nje i svaki dan sam se bojao da ću ujutro pronaći njezino beživotno tijelo. Uvjeravao sam je da se liječi, ali nije uspjela", ispričao je.

"Sedam godina jela samo durian"

Zhanna je bila na veganskoj prehrani otprilike 10 godina, a u počecima si je povremeno dopuštala ribu i mliječne proizvode.

Zhanna Samsonova Zhanna Samsonova (Foto: Instagram/rawveganfoodchef)

Međutim, tijekom godina, njezina restriktivna prehrana postajala je sve ekstremnija, a jedna prijateljica tvrdi kako je posljednjih sedam godina jela samo durian, voće poznato po svom jakom mirisu.

Na instagramu ju je pratilo gotovo 10.000 ljudi, a fotografije i videi koje je objavljivala pokazuju šarena jela, uključujući salate, kolače, pa čak i veganske hamburgere.

U objavi objavljenoj 7. lipnja, Zhanna je rekla da je uzbuđena zbog sezone voća na Tajlandu, rekavši da je "vrijeme za debljanje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene