Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se istražuje

Vojni radari detektirali su povredu nacionalnog prostora, stanovnicima poslana upozorenja: Mogući ruski upad u rumunjski zračni prostor

dron, letjelica
dron, letjelica Foto: Getty Images
Rumunjski vojni radari detektirali su moguću povredu nacionalnog zračnog prostora tijekom noćnog ruskog napada dronovima na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, objavilo je u subotu rumunjsko ministarstvo obrane.

Fragmenti mogućih ruskih dronova pronađeni su na rumunjskom teritoriju tri puta ovaj mjesec.

"Radarski sustav rumunjske vojske identificirao je moguću neodobrenu povredu nacionalnog zračnog prostora, a signal je detektiran na ruti prema gradu Galatiju", objavilo je ministarstvo obrane.

Na teren su poslani stručnjaci koji će utvrditi što se dogodilo, dodaje.

"Za sada na nacionalnom teritoriju nisu identificirani pali objekti. Potraga će se danas nastaviti", kaže ministarstvo.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Potraga završena Pronađena nestala tinejdžerka: Policija ne otkriva detalje

Telefonska upozorenja bila su poslana stanovnicima okruga Tulcea i Galati kada su detektirani dronovi na putu prema Ukrajini nedaleko od rumunjske granice.

Upozorenja stanovništvu da se skloni jedna je od nekoliko mjera koje je Rumunjska poduzela kako bi pojačala zaštitu otkako su na njezinu teritoriju pronađeni dijelovi dronova, uz povećanje broja ophodnji i opservacijskih točaka te širenje zone zabrane letenja duž dijela granice s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nova meta Dodik opet izgubio živce: Ministra vanjskih poslova BiH nazvao glupanom

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Nesreća na poslu Radnik tijekom istovara robe izgubio ravnotežu i pao: Teško ozlijeđen prebačen u bolnicu

Rumunjski dužnosnici i dužnosnici NATO-a ističu da nema dokaza da su ruski napadi u blizini granice namjerni napad na Rumunjsku, ali ih smatraju nesmotrenima i destabilizirajućima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene