Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemoguća misija

Uspije li opet pobjeći, onda je Copperfield: Pogledajte kako čuvaju El Chapa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvor je u međuvremenu opremljen s 400 novih kamera, a plan je do travnja nabaviti ih još 600!

Uspije li Joaquin Guzman Loera, meksički narkobos poznat kao El Chapo, pobjeći iz zatvora i treći put, neće biti druge nego takvo ostvarenje usporediti s najvećim pothvatima slavnoga iluzionista Davida Copperfielda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maskirana banda VIDEO Naoružani napadači upali u live TV emisiju: Prekinuli program i prijetili zaposlenicima Slika nije dostupna Obračuni bandi Najjači meksički narkobos El Chapo 'ubijen u Gvatemali'

Naime, El Chapo se nalazi pod takvim mjerama nadzora da se bijeg čini upravo nemogućom misijom osim ukoliko mu u pomoć ne priskoči do zuba naoružana vojska.

Objavljena snimka kako su marinci došli do narkobosa El Chapa Guzmana

Pazite sada, otkako je prije dva tjedna uhvaćen i vraćen u zatvor El Altiplano, čak i kada pomakne prstom to bilježe brojni senzori na pokret, uz njega su neprestano čuvari s kamerama instaliranim na kacigama, zatim psi istrenirani da reagiraju na njegov miris, a ujedno su ispod podova u ćelijama u kojima boravi postavljene dodatne čelične šipke.

Također, El Chapa se za svaki slučaj svako malo premješta iz ćelije u ćeliju (u zadnjih pet dana selio je čak sedam puta), a zatvor je u međuvremenu nabavio i 400 novih kamera kako više ne bi bilo takozvanih mrtvih točaka (plan je do travnja nabaviti ih još 600!).

Uhićen najtraženiji svjetski narkobos Joaquin 'El Chapo' Guzman

Podsjetimo, El Chapo je iz El Altiplana pobjegao u srpnju kroz tunel dug 1,5 kilometara iskopanom samo zbog njega, a prošao ga je na posebno dizajniranom motociklu.

Prvog čovjeka Sinaloa kartela uhitili su marinci u Los Mochisu, koji su u borbama koristii puške i granate.

Guzman im je nakratko uspio pobjeći kroz tajna vrata koja su se nalazila iza zrcala u spavaćoj sobi na katu te je odmaknuo više od kilometra i pol prije nego što je u kanalizaciju puštena velika količina vode kako bi ga se natjeralo da izađe.

OBJAVLJENE NOVE SNIMKE Ovako je pobjegao najtraženiji kralj droge

Tijekom akcije marinci su se morali obračunati s 15 članova njegovog kartela koji su ga čuvali naoružani automatskim puškama i ručnim bacačima.  Petorica su ubijena, a ranjen je i jedan specijalac. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene