Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestala prije 16 godina

Potraga za Maddie: Procurilo koji točno predmet pokušavaju pronaći

Potraga za Madeleine McCann - 2
Potraga za Madeleine McCann - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Potraga za Madeleine McCann - 2 Potraga za Madeleine McCann - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za Madeleine McCann - 4 Potraga za Madeleine McCann - 4 Foto: Getty Images Potraga za Madeleine McCann - 3 Potraga za Madeleine McCann - 3 Foto: Getty Images Potraga za Madeleine McCann - 1 Potraga za Madeleine McCann - 1 Foto: Getty Images +0 Potraga za Madeleine McCann - 5 Galerija 1/5 >>
Istražitelji su u potrazi za nestalom Maddie McCann iznijeli nekoliko vreća materijala, no kako je otkrio izvor, traže nešto konkretno: ružičastu pidžamu koju je nosila one večeri kada joj se izgubio svaki trag.

U potrazi za nestalom britanskom djevojčicom Madeleine McCann istražitelji traže konkretnu stvar: ružičastu pidžamu.

U njoj je, naime, trogodišnja Maddie bila 2007. godine kada je nestala iz apartmana u portugalskom resortu Praia da Luz.

U utorak je počela nova potraga u Algarveu te se češlja područje jezero Arade i područje oko njega, što je udaljeno 50-ak kilometara od Praia da Luza. Istražitelji su iznijeli nekoliko vreća materijala

Ovo je prva velika potraga za nestalom djevojčicom u posljednjih devet godina, a pokrenuta je nakon što je njemačka policija kod osuđivanog pedofila Christiana Brücknera otkrila fotografije tog mjesta koje je on opisao kao mali raj.

Pročitajte i ovo Christian Brückner, Madeleine McCann pretražuju i jezero Počela je velika potraga za Maddie, pretražuju "mali raj" okorjelog pedofila: "Skriven je među drvećem, tamo su ležaljke. Jezivo je"

Područje s dronovima i psima tragačima pretražuje 20-ak policajaca, a kako se doznaje, fokus potrage je ružičasta pidžama s likom magarčića Sivka iz crtanog filma Winnie The Pooh.

"Dok god ne bude pronađeno Madeleineino tijelo, njezini roditelji Kate i Gerry ne gube nadu. Ovo je za njih vrlo teško razdoblje", kazao je glasnogovornik para Clarence Mitchell, piše Daily Mail.

Policija je pretresla to područje u veljači 2016. tragajući za nestalom petogodišnjakinjom Ingom Gehricke, koju su mediji prozvali njemačkom Maddie. Njemački su detektivi ondje navodno ispod leša Brücknerova psa pronašli USB stick s više od 8000 fotografija i snimaka zlostavljanja djece.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann POTRAGA U PORTUGALU Novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann: Pretražit će se brana i jezero

Područje je 2008. pretražio i privatni detektiv, koji je rekao da je dobio dojavu da je Madeleine McCann ubijena 48 sati nakon nestanka i da su njezini ostaci bačeni u jezero.

Tijekom potrage pronađeni su ostaci kostiju, nešto konopa, plastične vrpce i komadi pamučne tkanine. Međutim, kasnije se pokazalo da kosti nisu ljudske, već pripadaju nekoj životinji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene