Obavijesti Video Pretražite Navigacija
280 djece oteto u školi

Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi
Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi Foto: Afp
Nigerijski učenici oslobođeni su nakon što ih je početkom ožujka otela banda iz grada Kurige na sjeverozapadu Nigerije. Jedan učitelj poginuo je tijekom zatočeništva.

Nigerijski učenici koje su početkom ožujka oteli članovi bande u gradu Kuriga na sjeverozapadu zemlje, oslobođeni su neozlijeđeni, prema objavama službenika.

Guverner države Kaduna Uba Sani potvrdio je da su djeca spašena zahvaljujući hrabrosti sigurnosnih snaga u operaciji koja se odvila u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Prema školskom izvješću, oteto je bilo 280 djece dok je vojska potvrdila da je oslobođeno njih 137.

Državni dužnosnici nisu komentirali razliku u brojkama. Poznato je da su otmičari za oslobođenje djece tražili otkupninu u iznosu od 690 tisuća dolara, što je nigerijska vlada odbila učiniti.

Pročitajte i ovo Nestali dječak Émile Osam mjeseci potrage Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke"

Pročitajte i ovo Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

"Ovo je zaista radostan dan", rekao je guverner Sani.

Jedan od vladinih službenika, koji je htio ostati anoniman, potvrdio je BBC-u da je jedan od učitelja umro u zatočeništvu. Grupa je bila zarobljena 17 dana.

Na mreži x objavu je napisao i predjednik Nigerije, naglašavajući važnost suradnje između vlade i državnih službi, dok je glasnogovornik vojske Maj Gen Edward Buba rekao da je oslobođeno 76 djevojčica i 61 dječak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene