Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Panika u zračnoj luci: Avionu planuo rep nakon sudara s drugim, šokirani putnici evakuirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sudara dvaju aviona na pisti zračne luke u Torontu rep jednog aviona se zapalio. Užasnuti putnici hitno su evakuirani.

Avioni kompanija WestJet i Sunwing sudarili su se u nedjelju oko 18:20 sati po lokalnom vremenu na pisti zračne luke Toronto Pearson International. To je već drugi takav incident u toj zračnoj luci u zadnjih 5 mjeseci.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Nekoliko sati nakon sudara, zračna je luka izvijestila da su svi WestJetovi putnici sigurni na terminalu. Jedan zaposlenik vatrogasne i hitne službe zračne luke zatražio je liječničku pomoć.

"U ovom trenutku možemo reći da incident nije značajno utjecao na ostala događanja u zračnoj luci, ali i dalje su nam izazov ekstremno hladni uvjeti", navodi se u priopćenju zračne luke.

Jedan od putnika u WestJet avionu snimio je video na kojem se čuju panični krikovi i plač putnika nakon što se rep jednog aviona zapalio zbog sudara. Na snimci se vidi kako iz aviona Sunwinga suklja gusti crni dim.   

"U naš avion se zabio drugi avion, baš nakon što nas je pilot obavijestio da "imaju manjak osoblja", napisao je Stephen Belford koji je video snimku objavio na Instagramu.

Kompanija WestJet je na Twitteru objavila da je u Boeingu 737-800 bilo 168 putnika i 6 članova posade te da su u Toronto stigli iz Cancuna. Dok su čekali dozvolu za iskrcavanje u njih se zabio Sunwingov avion. Zbog položaja aviona na pisti putnike smo evakuirali putem tobogana za hitne slučajeve", napisali su na Twitteru.

Kompanija Sunwing je pak na društvenim mrežama priopćila da u trenutku sudara u avionu nije bilo ni putnika ni njihove posade. "Avion je u tom trenutku bio u teglju". 

Pokrenuta je istraga o incidentu. To je već drugi takav incident u toj zračnoj lucu u posljednjih 5 mjeseci. U kolovozu su se krilima okrznuli kanadski i poljski putnički avion. Ozlijeđenih nije bilo, no šteta na oba aviona nije bila zanemariva. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene