Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Ekološka katastrofa: Tanker s milijun barela nafte sudario se s teretnim brodom u Žutom moru. Još se ne zna koliko nafte je iscurilo

Usidreni 272 metra dugačak tanker A Symphony koji je prevozio oko milijun barela nafte sudario se s brodom za rasuti teret. Nakon sudara iz tankera je u Žuto more uz obalu kineske luke Qingdao iscurila velika količina nafte.

Uprava pomorske sigurnosti Shandong potvrdila je da je došlo do izlijevanja nakon što se tanker pun nafte, u vlasništvu Symphony Shipholding SA i NGM Energy u utorak u 8:50 po lokalnom vremenu sudario s teretnim brodom Sea Justice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu'' Ilustracija Kod Jemena Projektil pogodio tanker koji je plovio prema Jadranu: Izbio je požar, poslan američki razarač

Društvenim mrežama šire se fotografije na kojima se vidi da je na tankeru došlo do izlijevanja nafte u more.

Tvrtka u čijem je vlasništvu tanker A Symphony se još uvijek nije oglasila s priopćenjem o sudaru i izlivenoj nafti.

Vijest je potvrdila tvrtka koja upravlja plovilom Goodwood Ship Management, piše RT.

"Brod s rasutim teretom Sea Justice udario je u tanker koji plovi pod liberijskom zastavom A Symphony, usidren u blizini lučkog grada Qingdaoa na sjeveroistoku Kine, pri čemu se izlila određena količina nafte", priopćila je brodarska kompanija Goodwood Ship Management.

"Silina udarca u prednju, lijevu stranu broda oštetila je rezervoare s gorivom i balastnim vodama te se određena količina nafte izlila u ocean", objašnjava se u priopćenju. Tvrtka Goodwood također navodi da je posada sva na broju te da nema ozlijeđenih.

Žuto more je područje između kontinentalne Kine i Korejskog poluotoka. Obližnjim brodovima je Kineska uprava za pomorsku sigurnost naložila da budu na najmanje 18,5 kilometara udaljenosti od mjesta nesreće.

Goodwood Ship Management ističe da je pokrenut hitan postupak koji bi trebao zaustaviti daljnje izlijevanje nafte te da su na mjestu nesreće već raspoređeni stručnjaci za operaciju čišćenja mora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene