Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot se katapultirao

U more kod Južne Koreje pao američki borbeni zrakoplov

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zrakoplov F-16 srušio se u more kod obale Južne Koreje. U prosincu se još jedan avion F-16 srušio tijekom rutinskog trenažnog leta.

Američki borbeni zrakoplov F-16 srušio se u srijedu u more kod zapadne obale Južne Koreje, a pilot je spašen, priopćila je jedinica američkih zračnih snaga stacionirana u toj zemlji.

F-16 Fighting Falcon doživio je "hitnu situaciju tijekom leta" iznad mora i srušio se, navodi se u priopćenju jedinice. Pilot, koji se sigurno katapultirao i spašen je otprilike sat vremena kasnije, pri svijesti je i prevezen je u medicinsku ustanovu na procjenu.

Pročitajte i ovo Rezidencija Vladimira Putina predsjednik se opušta VIDEO Prvi put objavljene snimke tajne Putinove rezidencije: Ima nevjerojatnih detalja

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja projektil konstantna prijetnja FOTO Treći put u tjedan dana ispalili balistički projektil: "Testiramo sposobnosti brzog protunapada"

To je drugi pad F-16 u nešto više od mjesec dana u toj zemlji.

Grad Gunsan na zapadnoj obali dom je jedne od dviju glavnih zračnih baza koje koristi američka vojska u Južnoj Koreji. U prosincu se još jedan avion F-16 srušio tijekom rutinskog trenažnog leta, a pilot je također spašen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene