Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali se smijali

Španjolski svećenici poželjeli papi smrt: "I ja se puno molim za papu, da što prije ode u nebo"

Papa Franjo završio u bolnici
Papa Franjo završio u bolnici Foto: Afp
Svećenici iz Toleda dobili su opaske nakon što su molili da papa Franjo što prije ode u nebo.

Nadbiskup iz Toleda bio je prisiljen ukoriti svećenike koji su u tjednom internetskom programu o molitvi poželjeli da papa Franjo umre što je prije moguće. Izjavili su to ranije ovog mjeseca u epizodi YouTube programa pod nazivom "Sakristija Vendée: kontrarevolucionarno svećeničko okupljanje".

Kako piše Euronews, jedan od njih otvorio je epizodu rekavši: "I ja se puno molim za papu, da što prije ode u nebo."

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Pročitajte i ovo Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Kako je razgovor odmicao, drugi je svećenik kasnije izrazio podršku izjavi prvoga, – a šest svećenika nasmijalo se komentaru. Papa Franjo (87) imao je nekoliko zdravstvenih problema posljednjih mjeseci, a trenutačno je hospitaliziran zbog gripe u Rimu.

Chavez je izrazio svoje duboko odbacivanje bilo kakvog očitovanja nezadovoljstva prema osobi i službi Svetog Oca te dodao da je svećenicima rečeno da traže oprost. Svi umiješani u međuvremenu su se ispričali zbog komentara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene