Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Dostavljali mu odjeću

Šestero optuženo zbog skrivanja haškog osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine podignulo je optužnicu protiv šest osoba zbog pomaganja u skrivanju Stojana Župljanina.

On je optuženo na Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) za kaznena djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predmet 'Stanišić i Župljanin' Haag od Vlade za 15 dana traži Registar branitelja Slika nije dostupna Haag traži Registar branitelja Registar branitelja: Srpsko oružje u Haagu?

U optužnici se navodi da su optuženi Župljaninu novčano pomagali, dostavljali mu odjeću i druge potrepštine, pomagali mu u pribavljanju lažnih dokumenata o identitetu, održavali s njim vezu, obavještavali ga o potrazi za njim, organizirali tajne sastanke i omogućavali mu komunikaciju.

>> Pokrenuta istraga protiv jataka haaškog optuženika Župljanina

Pošto je u siječnju 2008. pobjegao policiji u Nišu, Župljanin je pronašao utočište u Vojvodini. Ondje se skrivao u svojemu stanu do uhićenja u lipnju 2008. godine.

Stojan Župljanin i Mićo Stanišić optuženi su po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti za progone, ubojstva, mučenje i deportacije bosanskih muslimana i Hrvata u mnogim dijelovima BiH od travnja do prosinca 1992., kad su srpske snage provele glavninu etničkog čišćenja s područja današnje Republike Srpske.(Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene