Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u teksasu

Objavljeni detalji nesreće: U sudaru aviona iz Drugog svjetskog rata šestero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest je osoba poginulo u subotu u sudaru zrakoplova iz Drugog svjetskog rata na aeromitingu u Dallasu, u Teksasu, rekao je u nedjelju lokalni zastupnik.

 

Bombarder Boeing B-17 Leteća tvrđava i lovac Bell P-63 KingCobra sudarili su se u zraku oko 13:20 (20:20 po srednjoeuropskom vremenu), navodi se u priopćenju Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) od subote.

"Kako se doznaje od medicinskih izvora u Dallasu, šest je osoba poginulo u nesreći koja se jučer dogodila na aeromitinu Wings over Dallas", objavio je u nedjelju na Twitteru Clay Jenkins, zastupnik na čelu okruga Dallasa.

Aerodrom "Dallas Executive", desetak kilometara južno od glavnog teksaškog grada, objavio je na Twitteru u subotu da se dogodio "incident" na aeromitingu vojnih zrakoplova iz 1940-ih organiziranom tijekom produljenog vikenda 11. studenog.

Pročitajte i ovo Sudar zrakoplova u Dallasu UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ U SAD-u se sudarila dva zrakoplova iz 2. svjetskog rata, objavljene snimke

Gradonačelnik Dallasa Eric Johnson napisao je na Twitteru da "nitko od gledatelja nije ozlijeđen".

Na tiskovnoj konferenciji organiziranoj odmah nakon nesreće, čelnik Commemorative Air Forcea (CAF), organizatora događaja, Hank Coates rekao je da B-17 u načelu leti s četiri do pet članova posade, a P-63 samo s jednim pilotom.

Dodao je da su piloti koji upravljaju zrakoplovima na takvim priredbama iskusni volonteri koji su prošli "temeljitu obuku", nerijetko umirovljeni vojni piloti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene