Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće odmazda

Eskalacija sukoba: Biden odobrio planove za napade na iranske ciljeve

Joe Biden - 1
Joe Biden - 1 Foto: AFP
Sjedinjene Države odobrile su planove za višednevne udare u Iraku i Siriji protiv višestrukih ciljeva, uključujući iransko osoblje i objekte, izvijestio je CBS News u četvrtak, pozivajući se na američke dužnosnike.

Predsjednik Joe Biden rekao je u utorak da je odlučio kako odgovoriti na ovotjedni napad bespilotnim letjelicama u sjeveroistočnom Jordanu blizu sirijske granice u kojem su ubijena trojica američkih vojnika i ranjeno više od njih 40.

SAD je za napad dronovima okrivio militante koje podržava Iran.

Bidenov glavni diplomat, državni tajnik Antony Blinken, rekao je u ponedjeljak da bi američki odgovor "mogao bi biti na više razina, dolaziti u fazama i biti održiv tijekom vremena".

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu

CBS u svojem izvješću nije naveo detalje o tome što američko odobrenje znači u smislu vremenskog rasporeda za udare.

Napad dronom bio je prvi smrtonosni napad na američke snage od početka rata između Izraela i Gaze u listopadu i označio eskalaciju napetosti koje su zahvatile Bliski istok.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Napad pored Krima VIDEO Objavljena snimka snažnog ukrajinskog udarca Putinu: Brodu od 65 milijuna eura nije bilo spasa

Američki dužnosnici odmjeravaju kako kazniti milicije koje podupire Iran, a pritom ne izazvati širi rat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene