Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samo prekršaj

Poznati glazbenik kažnjen zbog seksualnog uznemiravanja, žrtva objavila potresan status: "Ovo je za svaku od nas..."

Rambo Amadeus
Rambo Amadeus Foto: Tonci Plazibat/Cropix
Poznatog glazbenika Ramba Amadeusa producentica na RTV-u Crne Gore optužila je za seksualno uznemiravanje, a sada je objavila kako je priznao (ne)djelo zbog čega je dobio – novčanu kaznu.

Antonije Pušić, kultni glazbenik poznat na prostoru bivše države kao Rambo Amadeus, optužen je za seksualno uznemiravanje, a prijavila ga je Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica na Radio-televiziji Crne Gore. U ožujku je objavila kako ju je neprimjereno dirao, a onda i vrijeđao.

Sada je na društvenim mrežama objavila da je Rambo Amadeus osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru.

"Nisam netko tko je sklon tabloidnim naslovima i stvaranju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od ožujka i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija. Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu, ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Kažem kakvu-takvu kaznu jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Kaznenom zakonu.

Pročitajte i ovo Provjereno: prigovori na rad hrvatske pošte - 3 Prigovori se nižu Ma je li moguće? Provjereno otkrilo gdje završavaju paketi koje vam Hrvatska pošta nije dostavila

Pročitajte i ovo Podravka, pogon krađa je krađa Ukrala 12 vrećica Vegete i odmah dobila otkaz, neki su ogorčeni: "Godinama je vrijedno radila za minimalac"

Ponosna sam jer ovo nije bila obrana samo moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a šutjela je i šutio je. Naša šutnja ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabrost. Hrabrost daje nezaustavljivost. Nije ovo mala/velika pobjeda samo za mene. Već za svakog od nas tko se sutra ohrabri i prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da učini isto. Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sustava, mi smo te koje ne smiju dozvoliti: da budu izmanipulirane, ušutkane. Ne smijemo trpjeti. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla biti spriječena. Zbog svih onih koje svojim primjerom inspiriramo", objavila je Lejla Kašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene