Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divlja noć

Posada aviona prijavila policiji niz zločina: "Bila je to noć prepuna droge i alkohola"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Brazilska policija optužila je članove posade aviokompanije British Airwaysa da su izmislili oružanu pljačku u Rio de Janeiru kako bi prikrili divlju noć prepunu droge i alkohola.

Brazilska policija kaže da je istraga otkrila su tri člana kabinskog osoblja lagala u svojim iskazima o tome da su žrtve više zločina. Policiji su prijavili da se 5. rujna dogodio "niz traumatičnih incidenata" zbog kojih idući dan nisu mogli raditi te su morali odgoditi let za London i ostaviti putnike u Riju.

Ali istraga je otkrila da nisu rekli istinu o tome što se zapravo dogodilo tijekom njihove slobodne noći, tvrdi pomoćnica šefa policije Danielle Bullus.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobra vijest Nove cijene od idućeg tjedna! Provjerite za koliko pojeftinjuje gorivo

"Stvorili su te priče kako bi pokušali opravdati vjerojatno neprikladno ponašanje i kršenje pravila tvrtke", rekla je Bullus.

Policija tvrdi da se samo jedan od tri zločina koji su prijavili zaista dogodio, a radi se o krađi mobitela. Sumnjaju pak u istinitost tvrdnji da su ih pljačkaši tu noć napali dva odvojena puta.

Pročitajte i ovo Švedska policiji u patroli nakon bombaškog napada bande Ratovi banda Djeca vojnici ratuju u mirnoj europskoj zemlji: "Oni više ne žive dovoljno dugo da bi postali odrasli ljudi''

Pročitajte i ovo Filip Zoričić, gradonačelnik Pule nove odluke Ništa od zabrana u Puli: Može toples, može i pivo i vino na plažama!

Snimke nadzornih kamera koje je objavila policija pokazuju da je kabinsko osoblje još uvijek bilo u noćnom izlasku u Riju oko 4:50 ujutro, piše Independent.

Kasnije su članovi posade "konzumirali drogu i alkohol i otišli na napuštenu benzinsku postaju, gdje su se nastavili s uzimanjem droge", rekla je policija.

Jedan član kabinskog osoblja tvrdio je da se onesvijestio nakon što je pio i da se ne sjeća ničega od te noći, osim buđenja na ulici. Navodno je, nakon što mu je ukazana pomoć, otkrio da je noć proveo pijući i drogirajući se s dvije žene.

Pročitajte i ovo Prizor prije ugriza Gurao prste gdje im nije mjesto VIDEO Obično nije vijest kad pas ugrize čovjeka, ali je vijest kad ovaj pas ugrize ovog čovjeka

Tri člana kabinskog osoblja sada su pod istragom zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

British Airways je Insideru putem e-pošte rekao: "Ovo je stvar za policiju."

Zrakoplovna tvrtka nije odgovorila na upit jesu li osobe još uvijek zaposlene u tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene