Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludnica!

Pogledajte kako su nas i ove godine političari nasmijavali do suza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se uglavnom bave ozbiljnim temama, vodeći svjetski političari svojim nas gafovima znaju nasmijati i do suza.

Ni ove nas godine političari nisu razočarali - gafove su nizali jedan za drugim. I to od samog početka godine kada je srbijanski parlament izglasao pogrešan zakon jer se zastupnicima žurilo na proslavu dočeka Nove godine.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik 2. svibnja Dodik i dalje ne priznaje genocid, ali spreman se pokloniti žrtvama u Srebrenici: "Odnijet ćemo vijence u Potočare ako to ne vrijeđa nikoga" Joe Biden potpora partnerima Zelenski je odahnuo, Biden potpisao zakon o paketu pomoći Ukrajini

>> Zastupnici žureći na doček izglasali krivi zakon

Međutim, donošenje pogrešnog zakona čini se kao 'mačji kašalj' naspram fizičkog sukoba kojim parlamentarci pokušavaju riješiti međusobna neslaganja po pitanju donošenja odluka o, za državu, važnim dokumentima. Ratoborni su ove godine bili venezuelanski zastupnici.

>> VIDEO: Nakon svađe, u parlamentu se potukli!

Ipak, najviše je ispada ove godine imao bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Zbog svojih nezasitnih strasti poznatih cijelom svijetu, i ova je godina za njega bila obilježena skandalima vezanim uz raskalašene zabave na koje se, kako tvrde mnogi, nije libio dovesti ni djevojke upitna morala.

>> Berlusconi: Spavao sam sa 70 posto žena, a ostale bi to željele

No, escort dame i bunga bunga zabave nisu mu bile dovoljne. Tako je jednom prilikom na zasjedanju Europskog vijeća Berlusconi, prema riječima bivšeg češkog premijera Jirija Paroubeka, zavodio njegovu suprugu i glasnogovornicu.

>> Berlusconi zavodio i ženu češkog premijera

Kada nije mogao kontrolirati što se o njemu u javnosti govori, taj talijanski medijski mogul koji je na vlasti proveo čak 17 godina, zvao bi medijske kuće na koje nije imao nikakav utjecaj i istresao se na njih neumjesnim verbalnim ispadima. Jednom je prilikom, nezadovoljan tretmanom koji dobiva tijekom brojnih istraga vođenih protiv njega, svoju vlastitu zemlju nazvao usr***!

Izgubljeni u vremenu i prostoru

Bez gafova nije prošao ni njegov europski kolega, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. Boraveći u Alsaceu, povijesni i strateški ključnoj pokrajini u Francuskoj koju su cijelo 19. i 20. stoljeće prisvajali Nijemci, Sarokozy je napravio neoprostivi gaf kazavši pred okupljenim mnoštvom, da se u trenutku kad je bio u Alsaceu, nalazi u Njemačkoj.

>> Sarkozy se opet osramotio

Dok je Sarkozy bio izgubljen u prostoru, američki predsjednik Barack Obama izgubio se i u vremenu. Upisujući se u knjigu dojmova prilikom posjeta Westminster Abbeyu napisao je pogrešnu godinu – umjesto u 2011., Obama je u mislima još bio u 2008. A krajem godine i njemu se potkrao 'sarkozijev lapsus'. Nalazeći se u američkoj saveznoj državi Kansas, kazao je kako je lijepo opet biti u Teksasu.

 

Dosadnost jednog političara može izazvati ismijavanje drugog. Upravo se to dogodilo tandemu Obama – Biden. Kada mu je predsjednik postao dosadan, potpredsjednik SAD-a Joe Biden odlučio je pridrijemati, iako je znao da su oko njega kamere koje jedva čekaju zabilježiti gafove političara.

>> VIDEO: Biden zadrijemao tijekom Obaminog govora

Nezasitnih apetita nije samo bivši talijanski premijer. Naime, i SAD skriva svog 'Berlusconija'. Oženjeni kongresnik Christopher Lee, na trenutak je zaboravio da je ipak javna osoba, te poslao svoje golišave fotografije nepoznatoj ženi. Nakon kratkog dopisivanja, žena je otkrila tko je on zapravo i prepisku sa fotografijama dostavila medijima.

>> Političar zavodio preko interneta sexy fotkama

I baš kad smo pomislili da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ovu godinu ipak uspjeti privesti kraju bez većih gafova, on je dokazao kako to jednostavno nije moguće. Usred konferencije za novinare doslovno je izgurao predsjednika Srbije Borisa Tadića s govornice, jer…eto, negdje drugdje događalo se nešto 'važnije'.

>> Zna se tko je 'prvi' Srbin: Tadić i Dodik izgurani s govornice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene