Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok se hrvatski zastupnici u Saboru u posljednja dva dana upuštaju u verbalne svađe i ekshibicije, oni u venezuelanskom stvari rješavaju šakama.


Tenzije između pristaša Huga Chaveza i njegovih protivnika na jučerašnjoj sjednici venezuelanskog parlamenta dosegnule su vrhunac i došlo je do fizičkog obračuna. Nezadovoljni zastupnik opozicije Alfonso Marquina, prišao je govorničkom podiju i u znak protesta zatražio da se Chavezovi pristaše u parlamentu utišaju, prenosi agencija AP.

Vezani članci Njemačka ekstremna desnica (Foto: AFP) Pred Njemačkom je napeta izborna godina: Merkel objavila da se neće ponovno kandidirati, tko će zauzeti njenu poziciju? Neredi u Venezueli (Foto: AFP) Kaos u Venezueli, SAD najavio nove sankcije: "Koja vrsta bolesnog tiranina zaustavlja hranu da je ne dobiju gladni ljudi?"

>> Šefica od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

No, Henryju Villanuevi, Chavezovom pristaši, to se nije svidjelo pa je počelo naguravanje, koje je ubrzo završilo izmjenom udaraca. Parlamentarno osiguranje i drugi kolege zastupnici ipak su brzo reagirali i razdvojili dvojicu ratobornih zastupnika, a mir je nastupio nakon nekoliko minuta dodatnog prepiranja i poziva predsjednika parlamenta svim zastupnicima da se smire i vrate se na svoja mjesta.

U naguravanju i šaketanju nitko nije ozlijeđen, a nešto kasnije ministar vanjskih poslova Venezuele Nicolas Maduro za nasilje u parlamentu optužio je predstavnike opozicije.