Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Notting Hill karneval završio krvoprolićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karneval u londonskoj četvrti Notting Hill koji je okupio više od milijun posjetitelja završio je krvoprolićem. Dvoje tinejdžera ranjeni su iz vatrenog oružja, a jedan je muškarac izboden.

Incidenti su pokvarili najveći europski karneval koji je i prema opisu policije jedan od najmiroljibivijih u svijetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Gordan Grlić Radman karnevalski običaji Grlić Radman odgovorio Vučiću: "I mene su spaljivali"

Jučer oko 18.15h u Westbourne Park Roadu, u blizini održavanja karnevala proboden je mladić 20-ih godina. 

Policija je pak oko 19.30h nakon što su čuli pucnjeve pronašla 17-godišnjeg mladića koji je krvario iz ramena, a jedna osoba koja se dovodi u vezu s pucnjavom je i uhićena, priopćeno je iz Scotland Yarda.

Nešto kasnije, oko21h, 14-godišnji dječak upucan je u nogu. Njegove ozljede srećom, nisu opasne po život. 

Nevezano uz gore navedene incidente, policija je uhitila i 3 osobe koje se povezuju s pokušajem ubojstva muškarca, također tijekom trajanja karnevala, no dan ranije. Njegovo je stanje sada stabilno. 

>> Više od milijun gostiju na karnevalu Notting Hill

Karneval je inače, nasiljem upropaštavan i ranijih godina. Dvojica muškaraca ubijeni su 2000., a sjećanja na izgrede 1976. još nisu zaboravljena. 

Londonska policija ove je godine na osiguranju 'zaposlila' 11.000 policajaca koji su na stanicama podzemne željeznice koristili i detektore za metal kako bi otkrili noževe i vatreno oružje. Uoči karnevala uhićena je 21 osoba za koje se sumnjalo da bi mogli uzrokovati probleme. Za vrijeme trajanja karnevala uhićeno je 200-injak osoba, što je otprilike već i uobičajena brojka (prošle ih je godine uhićeno 238). 

Festival je prvi put organiziran 1959., ali tek 1964. Notting Hill je postao stalno mjesto održavanja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene