Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJE PET GODINA

Njemačka kancelarka Angela Merkel: "Bila sam meta ruskog hakerskog napada, imam čvrste dokaze za to!"

Merkel ostala bez rukovanja
Merkel ostala bez rukovanja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Merkel ostala bez rukovanja Galerija 1/1 >>
Njemačka kancelarka Angela Merkel tvrdi da je bila meta ruskih hakerskih napada 2015. godine. Kaže da ima čvrste dokaze za svoje tvrdnje.

Njemačka kancelarka izjavila je u Bundestagu kako će nastojati održati dobre odnose s Rusijom, no da hakerski napadi na nju to ne olakšavaju, javlja AFP. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping ciljaju jednu zemlju Američki obavještajci uvjereni: "Kina i Rusija planiraju novu invaziju. Ne vidimo zašto ne bi" Razoreno ukrajinsko selo Napeta situacija Rusija poslala upozorenje Europi i SAD-u: "Ako to učinite uslijedit će razarajuća osveta"

Cyber napade nazvala je više nego neugodnima. Najavila je sankcije, ako se nešto takvo ponovi. 

Napad se dogodio 2015. godine.

Merkel je u svom govoru aludirala na hakerski napad iz 2015. godine kada je probijen sustav njemačkog parlamenta. Ukradeni su brojni podaci, među njima bio je i velik broj onih s oznakom tajnosti. Napad je zahvatio i ured Angele Merkel.

Njemačka policija je za taj napad privela i optužila Dimitrija Sergejeviča Badina, koji je radio za rusku vojnu obavještajnu službu GRU. Ista organizacija u svijetu je postala poznata po neuspjelom trovanju svog bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije u Velikoj Britaniji.

Rusija je ranije opovrgnula sumnje u hakerske napade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene