Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je u šoku

"Nisam znao da sam trudan, oni su krivi": Izgubio bebu tijekom operacije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Transrodan pacijent koji prelazi kroz tranzicijski proces iz žene u muškarca tragično je izgubio svoje nerođeno dijete nakon što je bio podvrgnut histerektomiji dok je bio trudan.

Jesse Pohlner (38) bio je četiri mjeseca trudan kada je podvrgnut potpunoj histerektomiji u Kraljevskoj ženskoj bolnici u Melbourneu tijekom karantene 2021. godine. Želio je ukloniti maternicu i jajnike kao dio tranzicijskog procesa.

Međutim, Pohlner nije znao je da je bio u drugom tromjesečju trudnoće jer je svoje jutarnje mučnine pogrešno zamijenio s refluksom.

"Nije napravljen nikakav test na trudnoću. Ja bih to nazvao bolničkim nemarom, kriva je njihova politika", ispričao je. Liječnici su Pohlneru rekli da za uklanjanje jajnika ima dvije mogućnosti.

Mogao je imati operaciju za 10 dana i podvrgnuti se drugoj operaciji uklanjanja jajnika ili početi uzimati testosteron i odgoditi operaciju.

Pohlner tvrdi da je bio prisiljen donijeti brzu odluku preko telefona.

Pročitajte i ovo Dolari, ilustracija Milijarder preko noći Izvučen najveći jackpot u povijesti SAD-a: Sretni dobitnik osvojio suludi iznos

U mail poruci iz bolnice Pohlneru je rečeno da bi, ovisno o njegovoj posljednjoj menstruaciji ili ako je bio spolno aktivan, trebao napraviti test na trudnoću, piše Daily Mail.

"Bio sam u Horshamu i bilo je teško doći do liječnika, ali s obzirom na to da imam djecu, znao sam da se može napraviti test krvi ili test urina", rekao je.

Međutim, Pohlner je bio uvjeren da će test biti obavljen prije operacije. Noć prije operacije, medicinska sestra mu je pomoću tablice postavila niz pitanja s da i ne, koja su na kraju presudila da test na trudnoću nije potreban.

"Nisam imao znakove da sam trudan. Mislio sam da imam refluks, a pokazalo se da su to jutarnje mučnine", prisjetio se.

Ono što je trebalo biti trosatna operacija nakon koje je slijedila jedna noć u bolnici pretvorilo se u devetosatnu operaciju i tjedan dana na intenzivnoj njezi.

Pohlneru je rečeno da je izgubio bebu jutro nakon operacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima ozlijeđenih VIDEO Snažna eksplozija odjeknula u blizini Moskve: Gusti dim nad tvornicom koja proizvodi i za vojsku

"To je bilo posljednje čega sam se mogao sjetiti. Bile su to prilično šokantne vijesti", rekao je 38-godišnjak. Pohlneru je rečeno da bi histerektomija bila potrebna bez obzira na trudnoću jer je posteljica urasla u njegov ožiljak carskog reza.

On sada poziva na obavezno testiranje krvi na hCG u cijeloj državi prije operacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kažnjena vlasnica Pas ugrizao djelatnicu Hrvatske pošte na parkiralištu: Intervenirala i hitna pomoć

"Ne želim da se to dogodi nekom drugom", poručio je.

Kraljevska bolnica za žene potvrdila je da je njihova politika vezana uz krvne pretrage prije operacije promijenjena 2022. godine.

"Prethodni postupak uključivao je ispitivanje pacijentica o nedavnim menstruacijama ili seksualnim aktivnostima. Novi postupak uključuje test krvi kako bi se isključila trudnoća", poručili su iz bolnice. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene