Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kontrole

Idete li u Australiju svakako zaobiđite ovaj grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u posljednjih godinu dana postotak kriminala u padu, Alice Springs i dalje je najmračniji australski grad za koji vam nitko neće reći lijepe riječi.

Tijekom dana policijski službenici patroliraju oko lokalnih trgovina s alkoholnim pićima kako bi zaštitili one najugroženije, a noću se trgovine sele na kućne pragove gdje trgovci alkohol prodaju po dvostruko većoj cijeni.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Iako su na svakom koraku postavljeni znakovi zabrane konzumacije alkoholnih pića, prodaja alkohola na kućnim pragovima postala je novi 'veliki biznis' u Alice Springsu koji broji oko 25.000 stanovnika od kojih veliki broj ljudi gubi tlo pod nogama zbog alkoholiziranja, piše Herald Sun.

Ken Westin je profesionalni cyber lovac - Njegov posao je internet učiniti sigurnijim mjestom

Po noći, boca ruma doseže cijenu od 100 dolara, a boca vina, čija je cijena u trgovini oko 10 dolara, na cesti se prodaje za 35 dolara. Neki su toliko ovisni da kad nemaju za alkohol pribjegavaju nekim drugim opijatima. Tako je policija nedavno uhitila čovjaka koji je pokušao piti benzin.

Čak i za vrijeme zimski dana, kada noć traje duže od dana, nema mira. Policija se svake večeri priprema za udaljavanje pijanih stanovnika s ulica koji osim nereda proizvode veliku buku. Glasni su, naguravaju se, tuku i pljuju. No velika većina njih je prepijana da bi došlo do nekih većih i žešćih okršaja.

'U stanju su ispiti bocu od jednom. Ne postoji granica. Samo piju i piju i piju', ispričala je konobarica jednog lokalnog kafića.

'Postoje djelovi grada za koje nikako ne možemo reći da su sigurni', rekao je socijalni radnik Richard Farrell.

U posljednjih je godinu dana stopa kriminaliteta u padu, no mnogi kažu kako je to samo sreća. Alice Springs i dalje je australski grad broj jedan što se tiče zločina koji se nerijetko događa na ulicama pred velikim brojem očevidaca. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene