Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIKAO "ALLAHU AKBAR"

Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala

Muškarac u predgrađu Pariza preminuo je u petak poslijepodne nakon što mu je napadač zario nož u vrat. Francuski mediji pišu kako mu je odrubio glavu.

Napad se dogodio u četvrti Conflans-Saint-Honorine u petak poslijepodne. Napadača je ubrzo upucala policija. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Priopćila policija Nasilnik s Rive koji je napao dvije žene dobio kaznenu prijavu Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

Antiterorističke jedinice pozvane su da istraže slučaj. Daily Mail piše kako je napadač vikao "Allahu Akbar".

Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor. Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz.

Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su mrtvog muškarca odsječene glave i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. Navodno im je pobjegao u susjedni Eargny. Bio je agresivan i prijetio hladnim oružjem koje je policajcima izgledalo poput noža. Le Parisien piše kako su ga tražili da odloži oružje. On to nije učinio pa su otvorili vatru i ubili ga.

List dalje piše kako je mladić navodno čečenskog podrijetla, a ne alžirskog kako se isprva mislilo. Imao je 18 godina. Policija je pored noža kojeg je nosio, pronašla i pušku. Prije nego je upucan, navodno je objavio i gnjusni video odsječene glave. Na mjestu pucanja stigli su i pirotehničari jer se strahovalo da napadač ima i eksplozivnu napravu.

Le Parisien piše, kako je prema njihovim informacijama ubijeni profesor nedavno studentima predavao o slobodi govora i pokazivao im karikature proroka Muhameda. 

Stigao i predsjednik Macron

Tužiteljstvo je objavilo da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini jedne školske institucije. Otvorena je istraga za "ubojstvo vezano uz teroristički motiv" i za "zločinačko terorističko udruživanje". 

Na mjesto strašne tragedije stigao je i francuski predsjednik Emmanuele Macron. Sastat će se sa predstavnicima učilišta, a potom bi trebao dati izkavu za medije. U međuvremenu na Twitteru je napad osudio i bivši francuski predsjednik.

"Uz zastrašujuće ubojstvo učitelja, Republika i njena škola ponovno su na meti islamističkog terorizma. Više nego ikad moramo biti ujedinjeni, suočeni s barbarstvom", rekao je François Hollande dodavši kako je njegovo srce uz obitelji žrtve, ali i cijeloj obrazovnoj zajednici

Oglasili su se i iz satiričkog časopisa Charlie Hebdo koji je i sam bio meta terorizma.

"Charlie Hebdo izražava užasnutost nakon što je učitelja ubio vjerski fanatik. Izražavamo duboku sućut njegovoj obitelji, njgovim voljenima i svim učiteljima", napisali su.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene