Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eskalacija sukoba

Džungla puna mrtvih: U tijeku krvavi plemenski rat, policija sumnja da se radi o zasjedi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na Papui Novoj Gvineji došlo je do međuplemenskog sukoba u kojem je poginulo više od dvadeset osoba. Policija sumnja da se radi o zasjedi.

U provinciji Enga na otoku Papua Nova Gvineja prijavljeni su međuplemenski sukobi koji su doveli i do smrtnih slučajeva.

Iako se prvotno nagađalo da se radi o čak pedeset troje ubijenih, prema novijem prebroju u ovom posljednjem slučaju plemenskog nasilja ubijeno je 26 muškaraca.

"Neka tijela ubijenih još se nalaze u žbunju i očekuje se da će ih okolna plemena skupiti", rekao je zapovjednik policije u provinciji Enga.

"Situacija je i dalje napeta", dodao je te objasnio da su muškarci ubijeni u žestokoj pucnjavi u nedjelju te da su prema njegovom saznanju pripadnici dvaju plemena iz zasjede napali članove treće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkriven i uzrok Drama na beogradskom aerodromu: Oštećeni avion sat vremena letio iznad grada, sletio s rupom i oštećenjima krila

Eskalacija nasilja

Masakr je nastavak eskalacije nasilja u toj regiji, dok snimke beživotnih tijela ubijenih naslaganih na kamion kruže društvenim mrežama. Iako međuplemenski sukobi nisu novost za Papuu Novu Gvineju, sukobi u provinciji Enga privukli su mnogo pažnje u proteklim mjesecima, piše Guardian.

"Događaji na Papui Novoj Gvineji uznemirujući su", komentirao je australski premijer Anthony Albanese.

"Osigurat ćemo im potporu, pogotovo u obliku obuke policajaca kako bi Papua Nova Gvineja bila sigurnija", dodao je u intervjuu u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene