Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadni insekti

Europski grad na udaru buba koje sišu krv: "Poduzimamo mjere kako se ne bi dogodio Pariz"

Stjenice
Stjenice Foto: Getty Images
Nakon Pariza zabilježena je najezda stjenica i u Lonodnu, zbog čega gradske vlasti provode dezinsekciju u javnom prijevozu.

Nakon najezde stjenica u Parizu ti su beskrilni insekti, kako je rekao londonski gradonačelnik Sadiq Khan, postali izvor zabrinutosti i velika prijetnja za londonski javni prijevoz.

Khan je rekao da Transport for London (TfL) poduzima odgovarajuće korake kako bi se spriječilo širenje insekata gradom.

"Ovo je pravi izvor zabrinutosti. Ljudi su zabrinuti zbog pogrešaka počinjenih u Parizu, a sada ti isti insekti uzrokuju probleme u Londonu", rekao je za internetsku stranicu PoliticsJoe.

"Kontaktirao sam TfL i prošli tjedan i ovaj vikend. Poduzimamo sve potrebne korake kako bismo bili sigurni da nemamo tih problema u Londonu. Redovito čistimo podzemne željeznice i gradske autobuse.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Gaza uskoro ostaje bez struje

"Razgovaramo i s Eurostarom", dodao je, misleći na operatera željezničkih usluga koji tunelom ispod La Manchea povezuje London s Parizom. Eurostar je objavio da je pokrenuta preventivna kampanja otkrivanja stjenica.

Na društvenim mrežama šire se snimke najezde stjenica. 

"Sigurnost i dobrobit naših klijenata i putnika oduvijek su nam prioritet. U cijeloj mreži Eurostar u našim vlakovima nismo primijetili porast broja stjenica", objavila je uprava.

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Afganistanu Magnitude 6,3 Razoran potres opet pogodio Afganistan

Gradsko vijeće Lutona upozorilo je da je dobilo brojne pozive putnika o prisutnosti stjenica u prometalima. Istodobno nude savjete kako ih se riješiti, a još je nepotvrđena informacija po kojoj su stjenice zamijećene i u vlaku na liniji Londonn - Liverpool.

Na viralnoj snimci iz londonske podzemne željeznice, pregledanoj više od 1,8 milijuna puta, vide se sićušni nametnici kako pužu po hlačama putnice koja se vozi vlakom.

Stjenice se često nastanjuju u pukotinama namještaja ili u posteljini, a mogu se širiti preko odjeće ili prtljage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene