Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mozak joj je bio mrtav

Liječnici majku držali 54 dana na životu kako bi spasili bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnički tim iz rodilišta u Nebraski napravio je pravi podvig porodivši majku u vegetativnom stanju i bez moždane aktivnosti, 54 dana nakon što je pala u komu.

Angel Perez novorođeni je mališan, kojeg su liječnici iz Metodističke bolnice za žene donijeli na svijet, iako je njegova majka u komi i bez znakova moždane aktivnosti. Dječačić je rođen bez težih komplikacija, jedino što mora za hranjenje koristiti privremeno cijevčicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučan slučaj Doktor iz Srbije kojega je rodilja optužila za smrt svoje bebe i nasilje tijekom poroda javio se policiji Ilustracija Beba je umrla Užas u susjedstvu! Žena ispričala kako ju je tijekom poroda doktor vrijeđao i tukao: "Uzeo je mog malog anđela koji sada leži u grobu"

"Teško nam je pretpostaviti dugoročni ishod, zbog rijetkosti same situacije, ali smo oprezno optimistični", rekao je za Buzzfeed dr. Brady Kerr, neonatalog iz navedene bolnice.Prvi plač Angela bio je gorko-sladak, jer je značio da je on živ, ali da je njegova majka Krala, napustila svijet živih.

Karla Perez je još u ranoj dobi imala dijagnozu dječjeg reumatoidnog artritisa i liječnici su joj tad govorili kako možda nikad neće imati djecu. No, una je unatoč tom rodila djevojčicu te je ubrzo nakon toga odlučila imati još jedno dijete. Zbog druge trudnoće prestala je uzimati lijekove, kako bi mogla opet začeti.

Početkom veljače, počela se žaliti na strahovitu glavobolju, koja nikako nije popuštala. Naposljetku je odjednom izgubila svijest kod kuće te je završila u bolnici. Imala je katastrofalno krvarenje u mozgu i liječnici su zaključili dijagnozom da nema moždane aktivnosti, odnosno da može samo vegetirati.

Liječnički konzilij tad je donio riskantnu odluku, kako je perez već bila trudna, a ta je odluka bila da spase bebu, odnosno da provedu trudnoću do kraja. U vrijeme kad je Karla pretrpjela katastrofalno krvarenje u mozgu, Angel je bio star svega 22 tjedna.

Dosad je u povijesti zabilježeno svega 15 slučajeva poroda majke koja je bila u vegetativnom stanju, a posljednji prije ovog, dogodio se još 1998. godine.

Liječnicima se rizik isplatio i porodili su bebu 54 dana nakon donesene odluke. "Gubitak Karle je bio težak, ali ono što je ostavila iza sebe je predivno", rekla je dopredsjednica bolnice Sue Korth.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene