Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi angažman

'Kim Jong-ill spreman na nove nuklearne preogovore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong-II posjetio je Kinu gdje je rekao kako je spreman na nove pregovore o nuklearnom programu svoje zemlje.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Il izrazio je tijekom posjeta Kini svom domaćinu predsjedniku Hu Jintaou spremnost da se vrati za pregovarački stol za kojim se raspravlja o nuklearnom programu njegove zemlje, objavili su u četvrtak mediji.

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Ne navodeći izvore, južnokorejska agencija Yonhap objavila je da je Kim pristao na taj angažman u srijedu u Pekingu u razgovoru dužem od četiri sata s kineskim predsjednikom.

Peking, u kojem se održavaju rasprave o sjevernokorejskom nuklearnom programu od 2003., zalaže se za brzi nastavak procesa koji uz Sjevernu Koreju i Kinu uključuje SAD, Rusiju, Južnu Koreju i Japan.

Sjevernokorejski čelnik doputovao je u ponedjeljak u posjet Kini kako bi se uvjerio, smatraju analitičari, u dodatnu ekonomsku podršku moćnog susjeda i saveznika, dok se Sjeverna Koreja još uvijek suočava s teškom situacijom. U zamjenu, sjevernokorejski režim mogao bi odustati od svog nuklearnog programa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene