Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika promjena

Na nekim cestama u Španjolskoj pojavile su se crvene linije, važna je to novost za vozače

Cesta u Andaluziji
Cesta u Andaluziji Foto: Guliverimage
Španjolska vlada na dijelu autoceste A-355 postavila je jarku crvenu liniju u nadi da će to poboljšati sigurnost na cesti.

Na malaškoj cesti A-355 španjolska vlada odlučila je postaviti jarku crvenu liniju u pokušaju da dodatno ograniči slučajeve pretjecanja te poboljša sigurnost na cestama.

Crvena linija zamijenila je dosadašnju dvostruku bijelu liniju.

Na toj dionici autoceste prometne nesreće su česte pa je u Španjolskoj poznata kao "autocesta smrti". Zbog toga je Junta de Andalucia predložila ovu mjeru, prvu ovakve vrte na području Andaluzije.

Osim crvene linije, u planu je postaviti i četiri radara kako bi vozači ostali svijesni brzinskih ograničenja.

Kritična točka

 

U posljednjih godinu dana na toj je dionici ceste umrlo desetero ljudi nakon čega je Patricia Navarro, zastupnica andaluškog parlamenta, počela zagovarati bolju prometnu signalizaciju, piše EuroWeeklyNews.

Navarro je zahvalila gradskom vijeću grada Coin te DGT-u, no nada se uskorom postalvjanju radara. "Za sada smo dobili samo usmenu potvrdu da će nova oprema biti postavljena kako bi se lakše nadgledale prometne nesreće", rekla je.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin"

Cesta, tijekom čijeg je projektiranja prije deset godina predviđen promet od sedam tisuća vozila dnevno, danas ih ima oko dvadeset tisuća.  Zbog pojačanog prometa, vlada ne odbacuje mogućnost daljnjeg unepređivanja cestovnog opremanja poput proširenja ceste te gradnje zaštitne ograde. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene