Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na jugu Libanona

Izrael gađao selo i ubio Hezbolahova zapovjednika

Izrael napao Libanon
Izrael napao Libanon Foto: Afp
Izrael je ubio Hezbolahova zapovjednika na jugu Libanona.

Izrael je u zračnom napadu na južni Libanon rano u ponedjeljak ubio terenskog zapovjednika pokreta Hezbolaha, u vrijeme dok Ujedinjeni narodi upozoravaju na to da prekogranični napadi eskaliraju i da se nasilje mora zaustaviti.

Hezbolah i izraelska vojska razmjenjuju vatru preko granice dok traje rat u pojasu Gaze, što povećava zabrinutost od proširenja sukoba na cijelu regiju.

Pročitajte i ovo Danka Ilić iz minute u minutu Dankin djed: "Nikada im ne bi zamjerio da su je udarili pa odveli u bolnicu. Dijete nije igla, moraju je naći"

Izraelski borbeni zrakoplovi rano u ponedjeljak gađali su selo al-Sultanija te ubili zapovjednika Hezbolahovih elitnih jedinica Radwan i još dvoje ljudi, objavili su izraelska vojska i dva libanonska sigurnosna izvora.

Izraelska vojska zapovjednika je identificirala kao Alija Ahmeda Hasina, tvrdeći da je on odgovoran za planiranje i izvršenje napada na Izraelce. Hezbolah je objavio informacije o njegovu pogrebu, no nije naveo njegovu ulogu.

U izraelskim napadima u posljednjih šest mjeseci ubijeno je oko 270 boraca Hezbolaha, kao i 50 civila. U napadima libanonskog pokreta ubijeno je desetak izraelskih vojnika i upola manje civila.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Zbog sukoba su evakuirani deseci tisuća stanovnika s obiju strana, a posebno je pogođen poljoprivredni sektor južnog Libanona.

Posebna koordinatorica Ujedinjenih naroda za Libanon Joanna Wronecka i zapovjednik mirovne misije te organizacije u zemlji Aroldo Lazaro u zajedničkom priopćenju u ponedjeljak poručili su kako se nasilje mora zaustaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene