Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u New Yorku

VIDEO Iz zoološkog vrta pobjegla morska lavica: Brzo se predomislila

Morska lavica pobjegla iz zoološkog vrta u New Yorku
Morska lavica pobjegla iz zoološkog vrta u New Yorku Foto: X/R A W S A L E R T S
Premda je njujorški Zoološki vrt u Central Parku u petak bio zatvoren zbog lošeg vremena, jedna je njegova stanovnica, neustrašiva morska lavica, zahvaljujući obilnim padalinama koje su poplavile njezinu nastambu uspjela pobjeći iz bazena.

Zbog lošeg vremena i obilne kiše iz njujorškog zoološkog vrta u Central Parku pobjegla je morska lavica

No čini se da joj se plivanje po zamućenoj blatnoj vodi oko nastambe i nije previše svidjelo pa se relativno brzo vratila natrag u svoj bazen.

Pročitajte i ovo Ilustracija DNEVNIK NOVE TV PITA Pokrivaju li vam primanja životne troškove? Pogledajte rezultate glasanja

Obilna kiša u petak je na sjeveroistoku Sjedinjenih Država u vrlo kratkom vremenu paralizirala čitav New York, megalopolis nenaviknut na ekstremne vremenske uvjete.

Od petka u ponoć voda u Central Parku dosegnula je 20 centimetara. Podaci su to Nacionalne meteorološke službe. Riječ je o razini koja nije viđena još od uragana Ide 2021.

 

 

Informaciju o bijegu ženke morskog lava iz nastambe u zoou u Central Parku potvrdio je Jim Breheny, izvršni potpredsjednik Zooloških vrtova i akvarija Društva za zaštitu divljih životinja.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik "Živi mrtvac" Dodik ponovo izabran za čelnika stranke, najavio kraj BiH kroz "mirni razlaz"

Kazao je da se na kraju pokazalo kako sloboda i nije ono što je zamišljala pa je vrlo brzo otplivala natrag u svoj bazen.

"Osoblje zoološkog vrta pratilo je morsku lavicu dok je istraživala područje oko bazena sve dok se nije vratila u poznato okruženje gdje su je dočekala još dva morska lava", kazao je Breheny, dodavši da se voda u međuvremenu povukla i da su sve životinje na sigurnome u svojim nastambama.

Olujno nevrijeme nije ugrozilo ni osoblje ni posjetitelje zooa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene