Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi napad

Iran: Bomba na smotri poubijala žene i djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset osoba je poginulo, a 30 ih je ranjeno u bombaškom napadu na vojnoj smotri u Mahabadu, na sjeverozapadu Irana, izvijestila je iranska televizija, dodajući da su žrtve većinom 'žene i djeca'.

Bomba skrivena u torbi eksplodirala je oko podneva među mnoštvom građana koji su gledali vojnu smotru organiziranu u prigodi 30. godišnjice početka iransko-iračkog rata (1980.-1988.), dodaje televizijska mreža na arapskom jeziku Al-Alam.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> Ahmadinedžad: 'Otpor Zapadu u regiji će ojačati'

Načelnik policije pokrajine Zapadni Azerbajdžan, gdje se nalazi Mahabad, rekao je da je bomba eksplodirala 'među skupinom žena koje su došle gledati smotru', po novinskoj agenciji Mehr. Među poginulima su i dvije supruge visokih vojnih časnika, a među samim vojnicima nema stradalih.

Mahabad je grad s 200 tisuća stanovnika, od kojih su većina Kurdi, u pokrajini koja je zadnjih godina često mjesto oružanih sukoba i napada koje vlasti pripisuju kurdskim pobunjeničkim skupinama.

Mjesne vlasti za ovaj su napad odmah optužile 'kontrarevolucionare'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene