Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Paraplegičar se raznio bombom, 4 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica u invalidskim kolicima raznio se bombom u ponedjeljak i usmrtio još tri osobe, među njima i policijskog zapovjednika u iračkome gradu Samarra, objavila je policija.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji nosi pečat sunitske gerile povezane s terorističkom mrežom Al Qaidom.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Samoubojica je u invalidskim kolicima ušao u sjedište policije u centru Samarre, 100 kilometara sjeverno od Bagdada i zatražio razgovor s generalom Abdelom Jabbarom Salehom Rabiom, s kojim se i ranije sastajao, objavila je policija.

General je sišao "s drugoga kata zgrade kako bi se sastao s paraplegičarom koji je tada aktivirao eksploziv skriven u invalidskim kolicima i ubio generala Rabiu", objavila je policija.

U atentatu su ubijena još dva policajca, a nekoliko je osoba ranjeno, piše agencija France presse.

Samarra je grad u pokrajini Salahuddin, gdje su američki vojnici potpomognuti iračkom vojskom pokrenuli niz operacija u cilju eliminacije boraca Al Qaide, koji su se ondje sklonili nakon što su protjerani iz Bagdada i zapadne pokrajine Anbar, piše agencija Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene